Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ’ nin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ile ilgili Basın Açıklaması

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ’ nin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ile ilgili Basın Açıklaması
14.07.2021
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ’ nin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’
ile ilgili Basın Açıklaması

Açıklama yok.

Ülkemiz ve milletimiz için büyük bir tehdidin, Allah’ın inayeti ve milletimizin kararlılığı ile bertaraf edildiği ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün 5. sene-i devriyesi kutlu olsun.

Açıklama yok.

Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek, vatanımızı işgal etmek teşebbüsleri, milletimizin cansiperane savunması ile alt edilmiştir. Nasıl ki, Kût’ül-Amâre’de, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, milletimiz onur mücadelesini büyük bedel ödemek pahasına korumuştur. O karanlık başlayan gece; sinsice ve alçakça planlanan hain darbe girişimine karşı, Milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kararlı mücadelesi destanlaşmıştır. Karanlık gece boyunca var olma mücadelesi yapan milletimiz, sabah ile birlikte aydınlığa ulaşmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesinde her zaman olduğu gibi sadakat, ihanete üstün gelmiştir.

Açıklama yok.

15 Temmuz gecesi; Devletimiz, Milletimiz, Meclisimiz ve Cumhurbaşkanımız, topyekûn alçak ve hain bir darbe teşebbüsünün hedefi olmuş, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tek yürek olan kahraman milletimiz, sel olup, meydanları doldurmuştur. Birlikte hareket eden iç ve dış ihanet komitelerine karşı duran 251 kahraman vatan evladı, şehitlik mertebesine yükselmiş, 2.626 kahraman vatandaşımız da gazi olmuştur. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aydınlanan gecede milletimiz, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Birçok stratejik hedef ile birlikte TBMM’de hedef alınarak bombalanmıştır. Bu ‘hayasızca akını’ düzenleyen, sinsice devletin bünyesine yerleşip bir ur gibi büyüyerek, bu alçak ihanete kalkışan şebeke, milletimizden gereken dersi almıştır. O karanlık gecede FETÖ; devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya, kaosa sürüklemeye, iç savaşa sokmayı hedeflemiş, nihai hedef olarak ise, milletimizi esir ve ülkemizi işgal ile emperyalistlerin sömürüsüne sunmak istemiştir. Rabbime şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile fitneyi, canı pahasına bu hain kalkışmayı durdurmuştur.

Açıklama yok.

Devletimiz, bu tehdidin bertaraf edilmesiyle birlikte, içeride olduğu kadar, dış politikada, özellikle de güvenlik alanında ülkemizin ayağına pranga olan görünmez bağlardan kurtulmuştur. Sınırlarımız içinden ve dışından gelen terör tehditleri karşısında mukavemet kapasitemiz artmış, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri, bu hainlerden temizlendikten sonra, asli görevini tam ve başarıyla yürütmeye başlamıştır.

Açıklama yok.

Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, Şanlıurfa’mızda tüm hemşerilerimiz, 15 Temmuz gecesi üzerlerine düşeni yapmış, emanete sahip çıkmak adına haftalarca, meydanlarda istiklaline sahip çıkarak hainlerin niyetlerine engel olmuşlardır.

Açıklama yok.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün beşinci yıldönümünde, başta demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve uzun ömürler dilerim. Kahraman milletimizin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik eder, saygılarımı sunarım.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI