Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

GAZİANTEP’TE “ZİMEM DEFTERİ” PROJESİYLE 29 BİN 500 AİLENİN BORCU ÖDENDİ

GAZİANTEP’TE “ZİMEM DEFTERİ” PROJESİYLE 29 BİN 500 AİLENİN BORCU ÖDENDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, basın mensupları ile bir araya gelerek Zimem Defteri süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Gül, hayırseverlerin destekleri ile başlatılan “Zimem Defteri” projesiyle 29 bin 500 ailenin borcunun kapatıldığını söyledi.

Resim önizlemesi

Bir Osmanlı geleneği olan ve Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından uygulamaya geçirilen Zimem Defteri ile 520 işletmedeki 5 milyon 200 bin TL’lik veresiye defterleri satın alınarak 29 bin 500 ailenin borcu ödendi.

Resim önizlemesi
Geçen sene olduğu gibi bu sene de proje kapsamındaki rakamları basın mensupları ile paylaşan Vali Gül, dün sabah saat 09.00 itibari ile uygulamaya başladıklarını belirterek bazı hayırseverlerin de kendilerine eşlik ettiğini ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Resim önizlemesi
Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde projenin uygulandığını dile getiren Gül, “Dün sabah 09.00 itibari ile uygulamaya başladık ve ekiplerimiz gün içerisinde eş zamanlı olarak bakkal ve fırınlara giderek borç defterlerini satın aldı. Şahinbey ve Şehitkâmil Kaymakamımız kendi ilçelerinde bunu koordine ettiler. Milli Eğitim, Diyanet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diğer kamu kurum ve kuruluşları personelleri bu projeye destek oldular. Bazen hayırseverlerimizin kendileri bazen de profesyonel yöneticileri ekibimize eşlik ederek defterlerin alım sürecine şahitlik ettiler. Özellikle Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerinde çalışmamızın sebebi ise nüfusun yaklaşık % 85’inin bu iki ilçemizde yaşıyor olması. Buralarda da dezavantajlı mahalleleri seçtik. Bu mahallelerin içerisindeki bakkalları da büyüklük ve küçüklüğüne göre belirledik. Yani biz bütün bakkalların bütün defterlerini satın almadık. Satın aldığımız defterler burada. Eğer bakkalın camında bizim afişimiz varsa oradaki borcu ödemişizdir. Afiş yoksa ödememişizdir. İleriki süreçte hayırseverlerin teveccühü ile yine ihtiyaç olursa ayrıca devam edilebilir ama şimdilik rakamlar böyle. Hangi bakkallardan kaç tane defter alındığını hayırseverlerimize teslim edeceğiz. Dolayısıyla da süreç şeffaf bir şekilde hem verenin hem alanın gördüğü bir sistemde olmuş olacak. Bayrama kadar da afişlerimiz asılı kalacak” dedi.

Resim önizlemesi
520 işletmeden toplamda 735 defter satın alındığını ifade eden Gül, “400 bakkal, 120 tane de pide fırını olmak üzere toplamda 520 işletmedeki borç defterleri satın alındı. Defterlerin toplam sayısı 735 tane. Bir işletmede birden fazla da defter olduğu için satın alınan defter sayısı fazla. Proje kapsamında yaklaşık olarak 29 bin 500 ailenin borcu, 5 milyon 200 bin TL’lik bir bütçeyle kapanmış oldu” diye konuştu.
Projeye destek veren hayırseverlere de teşekkür eden Gül, “Erdemoğlu Grup, Köksan, Jülide Konukoğlu ve Gülsan, bütçenin yaklaşık olarak %80’ini karşıladı, ayrıca Ata Prefabrik, Altunkaya, Selçuk İplik, MÜSİAD Gaziantep Şubesi, Yüksel Altun İnşaat ve Abdulkadir Çopur da destek oldular. Bu geleneği yaşattıkları, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin dertleri ile dertlendikleri için hayırseverlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI