Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Vali Davut Gül: Kamuya ait okulların açılışına yetişemiyoruz

Vali Davut Gül: Kamuya ait okulların açılışına yetişemiyoruz

Vali Davut Gül: Kamuya ait okulların açılışına yetişemiyoruz.

Vali Davut Gül’ün her hafta Cuma günü bir okul açacaklarını söylemesinin ardından bir gelenek haline dönüşen okul açılışlarında bugün Vedat Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışı geniş bir protokol katılımıyla gerçekleşti.
Açılışa Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi’nin yanı sıra Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Bayram Yılmazkaya, Ali Muhittin Taşdoğan, belediye başkanları, oda başkanları, daire müdürleri, Topçuoğlu Aile üyeleri, basın mensupları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Vali Davut Gül açılışta yaptığı konuşmada kamuya ait okulların açılışına yetişemediklerini dile getirerek Bu sene 41 tane okulun tamamlandığını, yılın sonuna kadar da 54 tane okulun tamamlanacağını söyledi. Vali Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Gaziantep şanslı bir şehir genç bir nüfusumuz var. Ama genç nüfusun aynı zamanda ihtiyaçları var. İşte okul ihtiyacımız bundan dolayı ortaya çıkıyor. Her sene Türkiye’nin en büyük bütçelerinden birini almamıza rağmen, çok sayıda okul yapılmasına rağmen halen eksikliğimiz devam ediyor. Ama yapılanlara bakıldığında kalan sorunların da çözülebileceğine inanıyoruz.”

2021 bütçesi ile Cumhuriyet tarihinde 60 yılda yapılan derslik yapılacak
Eğitim bütçesi ve yatırımlar ile ilgili de konuşan Vali Davut Gül, “2021 yılında İlimize ait eğitim bütçesi 1 milyar lira ile Türkiye’nin en büyük eğitim yatırımı bütçesiydi. Sonrasında milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu arz ettiklerinde ilave yaklaşık 1 milyar 350 milyon liralık bir destek daha alarak yatırım bütçemiz 2 milyar 350 milyon liraya çıktı ve Türkiye’nin açık ara en büyük bütçesi oldu. Bu şu anlama geliyor, 3.650 ilave derslik yapacağız. Bu ilave derslik sayısı yaklaşık olarak Cumhuriyet tarihinde 60 yılda yapılan derslik sayısı kadar. Ama sorunumuz hala var. Burada da hayırseverlerimizin katkısıyla inşallah milletvekillerimizin desteğiyle yeni yatırımlarla Gaziantep 2-3 sene içerisinde eğitimin fiziki eksikliklerini ortadan kaldırmış olacak.” dedi.

Okullardaki temizlik ve güvenlik personeli tamam. Onarımlar Ekim’de bitecek
Vali Gül personel alımıyla ve onarımlarla ilgili sorulara da değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Velilerimiz sürekli dile getiriyor TYP kapsamındaki temizlik personeli ile ilgili. Bu hafta başlangıçlarını yaptılar. 1.900 tane temizlik ve güvenlik personelimiz başladı. İnşallah önümüzdeki haftanın ortalarına doğru temizlikle ilgili de bir sıkıntımız kalmamış olacak. Bir diğer çok dile getirilen sorun onarımlarla ilgili. Velilerimiz isterler ki haklı olarak en problemsiz zamanlarda onarımlar devam etsin ve öğrencileri en iyi eğitimi alsınlar fakat bazı projeler yaz döneminin dışına sarkabiliyor yaz döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak toplamda 150 okulun onarımını yaptık hepsini tamamladık. Peki onarımı devam eden Okullar ne? Bunlar Milli Eğitim Bakanlığımızın kendisinin yaptığı onarımlar. Bunlar büyük çaplı onarımlar. Isı yalıtımı başta olmak üzere büyük onarıma dair çalışmalar ve 2 ayda 3 ayda bitmeyecek onarımlar. Yaklaşık olarak 13 tane böyle okulumuz var inşallah Eylül ayının sonuna kadar yaklaşık 8 tanesi tamamlanmış olacak, ekim ayı ortalarında da 13 okulumuzda devam eden onarımların tamamlanmasını öngörüyoruz. Yine başka bir onarımımız doğal gaz dönüşümleri ile ilgili. Gaziantep’te doğalgazın gidip dönüşümü yapılmayan 52 okulumuz vardı. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz, 50 okulun tamamının bütçesi belirlendi ve tamamının doğalgaz dönüşümü başladı. Bunlar eğitime engel olan yatırımlar değil bunlar da inşallah kış başlamadan önemli bir noktaya gelmiş olacak. Özetle Gaziantep’in bugünü dünden daha iyi yarını da bugünden daha iyi olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gaziantep’te yatırımları organize eden Adalet Bakanımız, muhalefeti ile iktidarıyla bize destek veren tüm milletvekillerimiz, oda başkanlarımız, mesai arkadaşlarımız, hayırseverlerimiz, her yatırımda Milli Eğitim Müdürü gibi bize destek veren, önümüze açan Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere bu yatırımları kollayan sahip çıkan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Gaziantep’e Merkezi Hükümet tarafından 2 yıl içerisinde yaklaşık bir buçuk milyar TL’ye yakın eğitim yatırımı gerçekleştiğini ifade eden Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de şunları söyledi: “Ayrıca hayırseverlerimiz in de katkılarıyla çok büyük bir eğitim seferberliği başlamış durumda. Daha nitelikli okullar bir bir açılıyor. Tabi bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta Türkiye çapında yapılan 20.000 öğretmen atamasında Gaziantep en yüksek öğretmen atamasını alarak Türkiye’de ilk 3 sıraya girmiş durumda. Burada tabii yeni açılan okullarımızın çok önemli bir payı var. Ben hayırsever Topçuoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum. Ve inanıyorum ki bir yandan yarattıkları istihdam ve ihracat ile diğer yandan hayırseverlikleriyle de inşallah Önümüzdeki dönemde de çok önemli işlere imza atacaklardır.”
Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da, “Eğitim kriz anında bile feragat edilmeyecek en önemli konuların başında gelmektedir. Nitelikli eğitim kritik önemdedir. Yoksulluğun eşitsizliğin giderilmesi için hayatidir. Öteki dünyada bu dünyada yapılanlar, bırakılan miras cennetin anahtarıdır diyorum ve bu konuda da Topçuoğlu ailesini canı gönülden kutluyorum. İnşallah hayırlara vesile olan bu yatırımlarının devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise Gaziantep için “eğitim ile yükselen Gaziantep” dediklerini dile getirerek, “elhamdülillah hem devlet yatırımıyla hem devlet millet kucaklaşması olan hayırseverlerimiz in yatırımlarıyla Gaziantep’in her köşesi İnşaat alanına döndü. Topçuoğlu Ailesi de bu hizmet yarışında önde gelen ailelerden birisi. Kendilerine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gaziantep üreten bir şehir ve üreten şehrin önemli sorunlarından biri nitelikli ara eleman. Bu bakımdan nitelikli ara eleman yetiştiren meslek liselerine bu dönemde çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu okulumuza emeği geçen çivi çakan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şunları kaydetti: “Gaziantep, geçmiş dönemlerde hızlı nüfus artışından dolayı özellikle derslik sayısı bakımından ciddi sorunlar yaşıyordu. Son yıllarda başta Sayın Valimiz, daha önceki dönem valilerimiz, hükümetimiz Cumhurbaşkanımızın özellikle Gaziantep’e büyük bir hassasiyet göstermesi, bakanlarımız milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, işadamlarımız herkes taşın altına elini koydu ve şu anda her bölgemizde yoğun bir şekilde okul yapımı devam ediyor. Katkısı olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Hayırsever İbrahim Vedat Topçuoğlu yaptırdıkları okulun özellikle meslek lisesi olmasını tercih ettiklerini ve işsizliğin azaltılması, nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için meslek liselerinin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Topçuoğlu: “Yaşadığımız şehre ve insanlarımıza karşı sorumluluk alanlarımızın başında eğitim geliyor. Bundan sonra da başta eğitim olmak üzere toplumun ihtiyacı olan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Davut Gül tarafından Hayırsever Vedat Topçuoğlu ve ailesine teşekkür belgesi verildi. Akabinde yapılan kurdele kesimi ve sınıfların gezilmesiyle açılış programı sona erdi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI