Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

ülkede aşı olanların sayısının ise bilinenden daha fazla olduğu ortaya çıktı

ülkede aşı olanların sayısının ise bilinenden daha fazla olduğu ortaya çıktı
13.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA AŞISIZLARIN DÖRTTE BİRİ GELECEKTE DE AŞI OLMAYI İSTEMİYOR!

Robert Koch Enstitüsü’nün yeni yaptığı araştırmaya göre, Almanya’da aşısızların dörtte biri gelecekte de aşı olmayı istemiyor. Aynı araştırmada, ülkede aşı olanların sayısının ise bilinenden daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Robert Koch Enstitüsü (RKI), Almanya’da devam eden aşı kampanyası üzerine altıncı kez anket yaptırdı. ‘Covimo Araştırması’ adı verilen ankette, ülkede şimdiye kadar aşı olanların sayısının daha önce açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğu belirlendi.

RKI kayıtlarında 18-59 yaş grubu arasındaki ilk aşılama oranı yüzde 59 olarak görünürken, son araştırmada bu oranın yüzde 79 olduğu ortaya çıktı. Resmi rakamlarla araştırma rakamları arasında aşırı fark çıkması üzerine sağlık kurumları, aşı kayıtlarının RKI dışında bağımsız bir kuruluş tarafından yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Yoğun Bakım ve Acil Tıpçılar Birliği (DIVI) Başkanı Gernot Marx, “Koronavirüs önlemlerinin halk tarafından kabul görebilmesi için resmi kayıtların son derece güvenilir olması gerekir” dedi.

DÖRTTE BİRİ AŞI KARŞITI!

Ankete katılan aşısızların yüzde 25’inin gelecekte de aşı olmayı düşünmedikleri ortaya çıktı. Katılımcılardan yüzde 60’ının çocuk beklentisinden dolayı aşı olmada tereddüt ettikleri belirtilirken, yüzde 30 kadarının ise aşı sonrası ortaya çıkabilecek komplikasyonlardan tedirgin oldukları ifade edildi. Her üç kişiden birinin de aşıların kimyasal veya zehirli içerik taşıyıp taşımadığından emin olmadığı yönünde görüş belirttiği ifade edildi.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI İMKÂNSIZ

Almanya’da son 24 saat içerisinde 5 bin 638 yeni korona vakası tespit edildi. İnsidans değeri ise 27.6’ya çıkarken, 17 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Artan vakalara dikkati çeken SPD Sağlık Politikacısı Karl Lauterbach, gelecek 1.5 yıl içerisinde aşı olmayan herkesin, çocuklar dahil koronavirüse yakalanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Katıldığı bir televizyon programında Delta varyantlı virüsün bulaşıcı özelliğini vurgulayarak, sonbahar ve kış aylarında vakaların büyük ölçüde artacağı uyarısında bulunan Lauterbach, “Delta varyantı o kadar çabuk yayılıyor ki, aşıya rağmen sürü bağışıklığı artık imkânsız hale geldi” dedi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,