Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

TÜMKUV GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CENGİZ GİDER `DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

TÜMKUV GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CENGİZ GİDER `DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

TÜMKUV GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CENGİZ GİDER `DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gider, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TÜMKUV Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gider, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir.

İnsanların kurtuluşuna vesile, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine mazhar olunan, huzur bulunan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı bu gecede dualarının kabul olduğu ve Peygamber Efendimiz (SAV)’in mucizelerinden olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulü ile onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir.

Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Hepimiz bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu mübarek gece, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin güçlenmesine vesile olacaktır.

Bu duygularla, 6 Şubat Salı gecesi akşamı idrak edilecek olan Miraç Kandilinin tüm İslam âlemine ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.