Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

ŞEFİK ÖNER `DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

ŞEFİK ÖNER `DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
28.05.2022
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Ak Parti Gercüş İlçe Başkanı Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ak Parti Gercüş İlçe Başkanı Şefik Öner, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Peygamber Efendimizin, “Kostantiniyye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır” övgüsüne mazhar olmak amacıyla, yüzyıllarca süren mücadelelerin sonunda büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen bu fetih, köklü medeniyetimizin bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurduğu, dünya tarihini derinden etkileyen büyük bir zafer olarak tarihe geçmiştir.

Yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil, kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş büyük, çok yönlü ve etkili bir hadisedir.

İstanbul, fethin ardından pek çok inanç ve kültürün bir arada yaşadığı bir cihan başkenti olmuş; gerek ilim, kültür ve sanatta; gerek ticarî, siyasî, diplomatik ve ekonomik sahalarda dünyaya açılmış, hatta yön vermiştir. Böylece her din ve kültürün kendi kuralları içinde, birbirine saygı duyarak yaşadığı, barış ve esenlik şehri Dersaadet kurulmuştur.

Benzersiz bir coğrafi konuma, kadim bir geçmişe, her yönden büyük bir potansiyele sahip olan İstanbul, tarihinde olduğu gibi günümüzde de medeniyet merkezidir ve gelecekte de medeniyet merkezi olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, fethin 569. yıldönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Fatih’i yetiştiren ve Fatih’in akıl hocası olan Molla Gürani ve Akşemseddin’i ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bu şehr-i sitanbul ki bi misl ü behâdır

Bir sengine yek pâre acem mülkü fedadır

 

Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında

Hurşîd-i cihan-tâb ile tartılsa sezadır

Nedim

REKLAM ALANI