Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

SANAYİCİ NACİ TOPÇUOĞLU’NUN VEFATININ 15. YIL DÖNÜMÜ

SANAYİCİ NACİ TOPÇUOĞLU’NUN VEFATININ 15. YIL DÖNÜMÜ

-SANAYİCİ NACİ TOPÇUOĞLU’NUN VEFATININ 15. YIL DÖNÜMÜ

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“KURUCU MECLİS BAŞKANIMIZ MERHUM NACİ TOPÇUOĞLU’NU VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ”

 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO’nun Kurucu Meclis Başkanı sanayici iş adamı merhum Naci Topçuoğlu’nu vefatının 15. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andıklarını ifade etti.

Gaziantep’in sanayileşme ve markalaşma sürecinde önemli katkıları bulunan Naci Topçuoğlu için 11 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Gaziantep Asri Mezarlığında bulunan aile mezarlığında anma töreni gerçekleştirileceğini hatırlatan Ünverdi, Naci Topçuoğlu’nun GSO’nun ilk Meclis Başkanı olduğunu ve 1989-1998 yılları arasında görev yaptığını kaydederek şu görüşlere yer verdi:

“Kurucu Başkanımız bizler için her zaman yol gösterici olmuştur. Bize düşen görev; Naci Topçuoğlu’ndan, şehrimize hizmet etmiş ve ebedi hayata irtihal etmiş bütün sanayici büyüklerimizden aldığımız bayrağı daha yükseğe taşımaktır. Memleket sevdasıyla çalışan, hayırsever ve vizyon sahibi bir insan olan merhum Naci Topçuoğlu, Gaziantep’in ekonomisinin gelişimine olduğu kadar sosyal yaşamına, eğitimine, kültürüne yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirerek kalıcı izler bırakmıştır. Bizler de onların yolunda aynı anlayışla çalışıyor, üretiyor, projeler geliştiriyor ve çağa uygun yeni hedefler belirliyoruz. Kent sanayimizin bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan değerli büyüğümüz Naci Topçuoğlu’nu ve aramızdan ayrılan bütün sanayicilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Resim

 

NACİ TOPÇUOĞLU

1941 yılında Kilis’te doğan Naci Topçuoğlu, İlköğretimini Kilis’te tamamladı. Daha sonra babası Merhum Mustafa Topçuoğlu ile birlikte Gaziantep’e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesini bitirdi. Üniversite’yi bitirdikten sonra Van’da yedek subay olarak vatani görevini yaptı. 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi’ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı. 1976 yılında Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle birlikte sanayiciliğe başladı. 1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. yi kurdu. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding bünyesinde bulunan, Gülsan Sentetik, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks Ve Gülpa A.Ş. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Naci Topçuoğlu için bütün şirketlerdeki en büyük öncelik teknolojik alanlardaki yeniliklerdi. Dünyanın birçok ülkesinde alanıyla ilgili fuarları ziyaret eder, yeni teknolojilerin Gaziantep’teki tesislerinde yer almasını sağlar, bu çalışmalarıyla da Gaziantep sanayicilerine büyük örnek teşkil ederdi. Naci Topçuoğlu’nun bu hayallerinin gerçekleşmesi aslında Gaziantep sanayisinin eski teknolojilerden de kurtulması ve yeni teknolojilere kavuşmasının önünü açmıştır. Gaziantepli sanayicilerin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye insan iş gücü sorununun çözümü içinde büyük gayretler gösteren Merhum Naci Topçuoğlu bugün kendi adıyla anılan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte attı. Bugün binlerce öğrencinin geleceğine yön veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu alanında Türkiye’de örnek bir okul haline geldi. Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten merhum Naci Topçuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucunda 11 Mayıs 2008 yılında vefat etti.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.