Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

MEBUS VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

MEBUS VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü Yılı nedeniyle düzenlenen “Mebus ve Şair Mehmet Akif Ersoy Sergisi” ni ziyarete açtı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı nedeni ile 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak kutlanması kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı iş birliğiyle “Mebus ve Şair Mehmet Akif Ersoy Sergisi’ni düzenledi. Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nin Ferit Bey Sergi Salonu’nda düzenlenen sergi, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mebus ve şair kişiliği, ailesi, entelektüel çevresi ve yaşamını Prof. Dr. Mehmet Kaplan, Prof. Dr. Orhan Okay, Ertuğrul Düzdağ, M. Ruyan Soydan, Ömer Faruk Şerifoğlu, Kamil Büyüker gibi uzmanların metinleri eşliğinde ortaya koyarken, M. Ruyan Soydan ve Yusuf Çağlar’ın yıllardır Ersoy’a ait topladıkları orijinal veya tıpkıbasım fotoğraflar, el yazısı şiir örnekleri, resmi belgeler, plaklar ve 1921’den bugüne Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’na dair belgeler, Mehmet Akif Bey’in aile fertlerinde bulunan yadigârlar, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Yalçın Gökçebağ, Ergin İnan, Ali Toy ve Fatih Özkafa gibi önde gelen sanatçılarının bu sergi için gerçekleştirdikleri orijinal sanat eserleri olmak üzere toplamda 300 parçaya yakın materyalden oluşuyor. küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun üstlendiği sergi, 24 Eylül’e kadar ziyarete açık olacak.

Sergi açılışı öncesi Prof. Dr. Uğur Derman tarafından Ömer Faruk Şerifoğlu moderatörlüğünde Mebus ve Şair Mehmet Akif Ersoy Konferansı verildi. Konferansta Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri, dünya görüşü ve yaşamından kesitler anlatıldı. Konferansa katılım sağlayanların soruları yanıtlandı.

Konferans ve sergi açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Mehmet Berk, Erdem Güzelbey, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Gazikültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Sıtkı Severoğlu, Prof. Dr. Uğur Derman ile Ömer Faruk Şerefoğlu katıldı.

REKLAM ALANI