Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

MANSURGÜLER: “AİLELER ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE KİLİT ROL OYNAMAKTADIR”

MANSURGÜLER: “AİLELER ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE KİLİT ROL OYNAMAKTADIR”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilay Kayhan’ın moderatörlüğünde çevrimiçi gerçekleştirilen Down Sendorumu Farkındalık seminerine öğrenciler ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Özel Eğitim Topluluğu tarafından organize edilen seminer de hak temelli eğitim, bireysel farklılıklara dayalı öğretimsel düzenlemeler, aileler ile iş birliği ve bağımsız yaşam vurgusu yapıldı.

KAYHAN: “İŞ BİRLİĞİNE DAYALI ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ’’
Seminere, Türkiye Down Sendromu Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz, Türkiye Down Sendromu Derneği Bağımsız Yaşam Eğitmeni Psikolog Mehmet Emin Mansurgüler ve Söz+1 Özsavunucu Grubu Üyesi Betim Erçayan’ın konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren HKÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilay Kayhan, “HKÜ olarak mezunlarımızın öğretim ortamlarında bilimsel kanıt temelli uygulamalara yer veren, her öğrencisinin haklarını bilen ve aileleri ile iş birliği kurabilen öğretmenler olması gayesindeyiz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları, aile grupları, yerel yönetimler ile iş birliğine dayalı çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

MANSURGÜLER: “AİLELER ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE KİLİT ROL OYNAMAKTADIR”
Down sendromlu bireyler için erken eğitimin önemi ve aile katılımına dikkat çeken Türkiye Down Sendromu Derneği Bağımsız Yaşam Eğitmeni Psikolog Mehmet Emin Mansurgüler, “Eğer çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa 0-2 ay içerisinde erken müdahale ve fizyoterapi başlamalıdır. Tüm çocuklar için eğitim doğduğunda başlar. Down sendromlu bebeği olan ailelerin de erken dönemde doğru bilgi ve sosyal desteklere ulaşmaları önemlidir. Aileler bebeklik döneminde çocuğun gelişiminde kilit rol oynamaktadırlar” dedi.
Aile temsilcisi olarak seminerde yer alan Türkiye Down Sendromu Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz, çocuğunun doğumundan bugüne kadar yaşamış oldukları süreçleri ve eğitim, sağlık, sosyal katılım bağlamında down sendromu olan bireylerin aileleri ile gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Söz+1 Özsavunucu Grubu Üyesi Betim Erçayan da benim sesim benim toplumum programı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özel Eğitim Topluluk Danışmanı Araştırma Görevlisi Hilal Gengeç ise özel eğitim öğretmenliği öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi anlamında seminerin önemine dikkat çekip, katılımcılara teşekkür etti. Bilim ve sanat alanında programlar gerçekleştiren HKÜ, Down Sendromu Farkındalık gününde alanında uzman katılımcıları öğrencileri ile buluşturdu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

REKLAM ALANI