Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ olarak, mutfak sanatlarını bilimsel bir perspektif ile ele alıyoruz

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ olarak, mutfak sanatlarını bilimsel bir perspektif ile ele alıyoruz

Çikolata Sanata Dönüştü

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Çikolata Atölyesi”’nde birbirinden özel tasarımlar gerçekleştiren katılımcılar, çikolatayı sanata dönüştürdü.

 

KALİTTO (Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi) tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile uygulanmakta olan Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps, ESC) projesi kapsamında Gaziantep’e gelen çikolata sanatçısı Alina Luchkova’nın şefliğinde gerçekleşen atölyede, öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte gönüllüler farklı tasarım ve teknikler kullanarak, her biri birer sanat eseri olarak nitelendirilebilecek, lezzetli ve farklı çikolatalar üretti.

 

Etkinliğin bir bölümünü ilgiyle izleyen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz tarafından düzenlenen bu atölye, kültürlerarası bilgi paylaşımına öncülük ettiği gibi, gastronominin sanatsal yönünü de ön plana çıkarmıştır. HKÜ olarak, mutfak sanatlarını bilimsel bir perspektif ile ele alıyoruz. Daha önce de moleküler gastronomi ve benzeri gibi etkinlikler ve atölye çalışmaları yapmıştık. Bugün de birçoğumuzun çok sevdiği lezzetlerden biri olan çikolata üzerine odaklanıldı. Ukrayna’dan gelen değerli konuğumuz, çikolata sanatçısı Alina Luchkova çikolatanın aslında sadece bir gıda ürünü olmadığını, adeta bir sanat eserine dönüştürülebileceğini ve bu sayede katma değerinin de artırılabileceğini gösterdi” dedi.

 

Atölyede katılımcılar tarafından üretilen lezzetli çikolatalar, HKÜ’nün geleneksel bayramlaşma etkinliğinde üniversite personeline ikram edildi.

Harun KÜÇÜK
Kurumsal İletişim Müdürü
Mail Adresi: [email protected]
Cep Telefonu: 0530 237 56 18
İş Telefonu: 0342 211 80 80 – F :0342 211 80 81

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Havalimanı Yolu Üzeri 8. km 27410 P.K. Şahinbey / GAZİANTEP

T: +90 342 211 80 80 / 1106 | F :+90 342 211 80 81

[email protected] – www.hku.edu.tr

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.