Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

GÜZELBEY: PANOROMA MÜZESİ İÇİN ÇOK OLUMLU ELEŞTİRİLER ALIYORUZ

GÜZELBEY: PANOROMA MÜZESİ İÇİN ÇOK OLUMLU ELEŞTİRİLER ALIYORUZ

GAZİANTEP SAVUNMASI KAHRAMANLARI KARAKALEM RESİMLERİ SERGİSİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iş birliğinde Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yıl dönümüne sayılı günler kala “Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergi, 31 Aralık tarihine kadar ziyaretçiler için açık olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda, Gaziantep Kulübü katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’nin açılış töreni düzenlendi. Törende GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Kulübü ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu yer aldı.

 

Ressam Halil Gören’in toplamda 67 eserinin yer aldığı sergide Antep Savunması’nda öne çıkan önemli isimlerin karakalem çalışması ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gören’in 10 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından bir dizi eserlerinin görücüye çıktığı serginin devamı ilerleyen tarihlerde organize edilecek yeni açılışlarla vatandaşla buluşacak.

 

GÜZELBEY: PANOROMA MÜZESİ İÇİN ÇOK OLUMLU ELEŞTİRİLER ALIYORUZ

 

Kurdele kesim töreni öncesi açıklamada bulunan GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Panorama Müzesi’nin resmi açılışının 25 Aralık’ta yapılacağını belirterek, “Son 1 yıllık süreç içerisinde pandemiye rağmen müzeyi yaklaşık 120 bin ziyaretçi gezdi. Bu sayının gelecek yıllarda yaklaşık olarak 500 bine ulaşacağını düşünüyoruz. Müzeyi gezen ziyaretçilerden çok olumlu eleştiriler alıyoruz. İnşallah bu müzeyi daha sürdürülebilir, her zaman üzerine katkı koyarak ilerletmeye devam edeceğiz. Bu müzede birçok hocamızın emeği var. Her birine tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birinci 100 yılımız bitti, ikinci 100 yılımızda Gaziantep’imizi ekonomik ve kültürel olarak ve birlik, beraberlik açısından daha yukarılara taşıyacağız. Buradaki sergi açılışı da bu amaç doğrultusunda gerçekleşen bir etkinlik, herkese ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SERGİNİN HAZIRLIK SÜRECİ YAKLAŞIK 10 YILI KAPSIYOR

 

Sergiye olan katılımları dolayısıyla her bir ziyaretçiye ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Serginin mimarı ressam Halil Gören ise şunları söyledi: “Sergim hazırlık süreci ile beraber yaklaşık 10 yılı kapsıyor. Sergide şu anda sizlerin beğenisine sunduğum toplamda 67 eser mevcut. Daha bu sergiye dahil etmediğim bazı eserlerim de var ilerleyen tarihlerde bu resimlerimi de sizlerin beğenisine sunmayı planlıyorum.”

REKLAM ALANI