Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

-GSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

-GSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

-GSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
-TOPLANTIDA, TOBB ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN “EL VER EV YAPALIM” KAMPANYASI VE ODA FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU
-MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:
-“YARALARI SARMAK İÇİN TOBB ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN, ‘EL VERİN EV YAPALIM’ KAMPANYASINA TÜM HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ”
-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK:
“SANAYİCİLERİN İŞLETME İÇİ FİİLİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMALARI KONUSUNDA ‘MESLEKİ HARİTALANDIRMA’ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”

GSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, deprem bölgesinde konut inşa edilmesi amacıyla TOBB öncülüğünde başlatılan “El Ver Ev Yapalım” kampanyası, GSO’nun iştiraklerinden olan Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) tarafından uygulamaya başlanan “Mesleki Haritalandırma” Projesi ve oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

ADİL SANİ KONUKOĞLU
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu,depremden dolayı Gaziantep’in yükünün her zamankinden daha da fazla arttığını belirterek, “Hem ekonomik hem de psikolojik anlamda hasar aldığımız deprem felaketi sonrasında, sanayiciler olarak azimle,dayanışma içinde hız kesmeden mümkün olduğunca işletmelerinizi çalıştırmaya devam ederek elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin tekrar ayağa kalkması ve yaralarımızın bir an evvel sarılması adına göstermiş olduğunuz bu gayret ve sabır için sizlere teşekkür ediyorum.Biz birlikte güçlüyüz” dedi.
Her milli meselede olduğu gibi bu deprem sonrasında da TOBB öncülüğünde Oda/ Borsa camiası olarak hızla seferber olduklarını dile getiren Konukoğlu şöyle devam etti:

 

 

 

 

“TOBB öncülüğünde deprem bölgesinde konut inşa edilmek üzere, ‘El Ver Ev Yapalım’ kampanyası başlatıldı. Türk İş dünyası olarak deprem bölgesindeki mağdur kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkanlarımızı seferber ettik. Günümüz itibariyle deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç depremzedelere kalıcı ve güvenlik konutlar sağlanması.Bu noktada deprem bölgesinde evi yıkılan, oturulamayacak durumda olan depremzedelerimizin en kısa sürede yeni bir yuvaya kavuşabilmeleri için iş dünyamız ve tüm hayırseverlerimizin kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Bu noktada kampanyaya yardımda bulunmak isteyenler GSO ile irtibata geçebilirler. Hepinize duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz.”

Gaziantep ve bölge sanayisini İskenderun Limanı’na bağlayacak olan Amanos Tünelleri Projesi ile ilgili de konuşan Konukoğlu,“Ramazan Bayramı’nda Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amanos Tünelleri Projesi’nin yapımına yakın zamanda başlanacağını söyledi. İnşallah tünelin devreye girmesi ile hem şehir hem de bölge sanayisine çok büyük fayda sağlanacak” diye konuştu.

BAŞAR KÜÇÜKPARMAK
Oda faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve GASBEM tarafından sanayicilerin işletme içi fiili çalışanlarına yönelik mesleki yeterlilik belgesi almaları konusunda“Mesleki Haritalandırma Projesi”başlattıklarını kaydedenGSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparkmak da, “Firmalara ücretsiz olarak ‘Mesleki Haritalandırma’ yapma imkanı sunuyoruz.Bu sayede firma çalışanlarının, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun mevzuatına uygun olarak meslek gruplarının belirlenmesini sağlıyor ve hangi meslekte MYK belgesi alması gerektiği konusunda bir analiz raporu hazırlıyoruz. Bununla birlikte tüm çalışanların mesleki yeterliliğini MYK portalından inceleyerek firmalarla paylaşıyoruz. Yürütülen sürecin neticesinde, firmalarımızın cezai yükümlülüklerinin de olduğumeslek gruplarında çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için gerekli bilgilendirmeyi yapıyor, GASBEM A.Ş. ile iş birliği içerisinde belge alımı için süreci başlatarak firmalarımıza destek oluyoruz. Projeden faydalanmak isteyen firmalarımız GSO’ya başvurabilirler” şeklinde konuştu.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.