Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİNDE YUNUS EMRE CEM EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİNDE YUNUS EMRE CEM EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

– GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİNDE YUNUS EMRE CEM EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

– ÜNLÜ TÜRKÜCÜ HÜSEYİN TURAN, EŞSİZ PARÇALARIYLA KATILIMCILARA KEYİFLİ BİR GÜN YAŞATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve kentteki hayır sever iş insanları iş birliğinde inşa edilen Yunus Emre Cem Evi’nin açılış töreni ünlü türkücü Hüseyin Turan konseriyle taçlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cem evi açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep modeliyle kente yeni bir cem evi kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Nerede doğarsak doğalım, hangi mezhepten veya dinden olursak olalım, biz bu topraklarda bir ve beraberiz” dedi.

ŞAHİN: BÜTÜN CANLARIN EMRİNDEYİM

Başkan Şahin konuşmasının devamında cem olmanın, can olmanın kader birliği yapmak olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Şehrül emin olarak ben sizden razıyım. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde meydanlara canlarımızla yan yanaydık. Toprak yoksa vatan yoksa gerisi teferruattır. O yüzden müteşekkirim. Canlarımı özel seviyorum. Neşet Ertaş, ‘Kalpten kalbe giden yol gizli gizli’ diyor. Biz bu şehirde nerede doğarsa doğsun doğan her bir evladıyla, anası babası kim olursa olsun, mezhebi, dini ne olursa olsun bir ve beraberiz. Biz, Yunus’un, Hz. Mevlana’nın, Pir Sultan Abdal’ın, Hacı Bayram Veli’nin temsilcileriyiz. Biz, hep birlikte sizlerle Cumhuriyeti birlikte kurduk. Cumhuriyeti kurmadan önce Çanakkale’yi birlikte geçilmez yaptık. Bütün canların emrindeyim. Aklınızda yapmanızı istediğiniz ne varsa bir kardeşiniz olarak yanınızdayım. Dil farkı olabilir, mezhep farkı olabilir iyiler iyidir ve iyiler kazanacak. Öldürenler ve yaşatanlar dünyasında yaşatanlar kazanacak.”

GÜL: ARAZİYİ TAHSİS EDEN BÜYÜKŞEHİR SORUNUN YÜZDE 51’İNİ ÇÖZDÜ

Gaziantep Valisi Davut Gül ise güzel bir günde, güzel bir eserin açılışına şahitlik ettiklerini söyleyerek şunları kaydetti:
“Bazen çok imkanınız da olsa bazı sorunları aşmak zor olabiliyor. Ama Gaziantep’te Yunus Emre Cem Evi yapılırken bir devlet iradesi, bir hükümet iradesi, kentteki siyasetçilerin tamamının üzerinde ittifak ettiği bir durum vardı. Milli Eğitim’den arazi almak çok zor, nerdeyse imkansıza yakın. Dönemin Adalet Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın, milletvekillerinin bu projede emeği büyük. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin araziyi tahsis etmesi sorunu yüzde 51’ini aşmış olmamızı sağladı. Akabinde ilçe belediyelerimiz, Erdemoğlu ailesi ve birçok hayırsever bu işe ortak oldu.”

GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ, CEM EVİNİN DOSTLUK, İŞ BİRLİĞİ VE HOŞGÖRÜ İLE HİZMETE AÇILDIĞINI SÖYLEDİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak da açılışı yapılan cem evini gezdiklerini ve şehre çok güzel bir yapının kazandırıldığını ifade ederek, “Şehre harika bir eserin güzel bir dostlukla vücut bulduğunu dile getirdiler.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantep yerel yönetiminin kentteki insanların bir ve beraber olmasında iyi bir yönetim sergilediklerine dikkati çekerek, Gaziantep modeli ile gerçekleştirilen cemevinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sevginin, hoşgörünün tezahür ettiği Yunus Emre Cem Evi’nin açılışı için burada bulunduklarını aktararak, Anadolu topraklarının farklılıkları bir arada yaşadığı, büyüttüğü bir coğrafya olduğunu belirtti.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ve Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen de güzel bir işin güzel bir gönülle başladığını ve bu anlamda Gaziantep’te açılışı yapılan Yunus Emre Cem Evi’nde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerine, hayır severlere teşekkürlerini dile getirdiler.

Açılış konuşmaları sonrasında ünlü türkücü Hüseyin Turan, hazırladığı repertuvarla katılımcılara keyifli bir gün yaşattı. Konseri dinleyen Başkan Şahin ve Vali Davut Gül, sanatçıya günün anısına çiçek takdim ederek fotoğraf çektirdi.

NOT: (Görüntüleri; paylasim.gantep.bel.tr adresinden alabilirsiniz…)

Kullanıcı Adı: misafir Şifre: 9876543

BASIN-HABER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2323-2324

BASIN BÜLTENİ

REKLAM ALANI