Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

DÜNYANIN EN BÜYÜK KENT ORMANI GAZİANTEP’E KAZANDIRILACAK

DÜNYANIN EN BÜYÜK KENT ORMANI GAZİANTEP’E KAZANDIRILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazide yapılacak Medeniyet Şehri hakkında son günlerde sosyal medya ve haber sitelerinde çıkan yanlış uydu fotoğrafları nedeniyle açıklama yaptı. Söz konusu alanın imara açılmadığı, aksine dünyanın en büyük kent ormanının yapılacağını söyledi.

Sosyal medya ve haber sitelerinde son günlerde ortaya çıkan yanlış fotoğraflar nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu’nun Gaziantep’te Su Sorunu ile ilgili rapor sunumu öncesi açıklamalarda bulundu. 50 yılı aşkın süredir bulunan 5’inci Zırhlı Tugayı’nın taşınmasıyla beraber bölgeye yapılması planlanan “Medeniyet Şehri” projesi örnek gösterilerek bölgedeki yeşil alanların kesileceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılması planlanan Medeniyet Şehri Projesi’nde ormanlık alanın kent ormanı olacağını, ağaçlara dokunulmayacağını ve yapılan düzenlemelerle 3 milyon 500 bin metrekarelik dünyanın en büyük kent ormanının oluşturulacağını aktardı. Askıya çıkan bölgenin kurak ve ağaçsız bir alan olduğu basın mensuplarına gösterilerek, yayınlanan fotoğraflarla, imara açılacak bölgenin farklı yerler olduğunun altı çizildi.

 

 

ŞAHİN: BİZ HER GÜN AĞAÇ DİKEREK BİR DURUŞ SERGİLERKEN AĞAÇ KESMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ

 

Yanlış fotoğraflarla algı oluşturulmaya çalışıldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu mesele ile ilgili bir sunum hazırladık. Son bir yıldır her gün ağaç diken bir ekibiz. Bugünde Eczacılar Odası ile yeni bir orman dikimi yaptık. Hepsi büyük ağaçlar. Biz böyle bir duruş gösterirken, bir tane ağacın bile kesilmesine müsaade edemeyiz. En büyük hayalim dünyanın en büyük millet bahçesini açmak ve halka kazandırmak. Hakikaten şehir adına ve şehrin geleceği için bir iş yaparken yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasını karıştırılmasını kabul edemiyorum. Bir diğer kabul edemediğim nokta sade bir vatandaş itiraz etse ‘bilmiyor’ derim ama bunu yapanlar eğitimlerini alıp, yönetimlerde bulunan ve işi bilen adamlar. İmarda nere açtığımızı da bilmiyorlar. Bu durumu halkımızın takdiri ve vicdanına bırakıyorum. Bu şehir hepimizin” diye konuştu.

CİHAN: YAPILAN PROTOKOLLE YEŞİLİN KORUNMASINI GARNATİLEDİK

 

Konu hakkında sunum yaparak teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Tugayın olduğu yeri hepimiz biliyoruz. Daha öncesinde ilgili odalara bilgi verip sunumlar yapmıştık. Askeri alanlarda bulunan bütün bina, tesislerin Millî Savunma Bakanlığı’nın uygun gördüğü araziye bu binaların taşınması ve boşalan arazi belediyeye devredilecek. Bu amaçla hızlı bir mesafe aldık ve bir hayali gerçekleştirdik. Protokoller tamamlandı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. Taşınacak yere ciddi bir yatırım yaptık. Ne yaptıysak bütün ilgililerle paylaştık ve sürekli açıkladık. Paylaşılan fotoğraflara bakıldığında proje ile farklı bir nokta görülüyor. Ağaçlık alan imara açılmasın diye protokolle bu ağaçlık alanı kent ormanı yapılacağı yazıldı tapusunu büyükşehir almadı” dedi.

HABER:ABDULLAH YİĞİT

REKLAM ALANI