Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

DERGİNİN YENİ SAYIDA GAZİANTEPLİ SİYASETÇİ AYVAZ GÖKDEMİR ANLATILIYOR

DERGİNİN YENİ SAYIDA GAZİANTEPLİ SİYASETÇİ AYVAZ GÖKDEMİR ANLATILIYOR

– KÜBBİYE DERGİSİ’NİN 6’NCI SAYISI ÇIKTI

– DERGİNİN YENİ SAYIDA GAZİANTEPLİ SİYASETÇİ AYVAZ GÖKDEMİR ANLATILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş, tarafından Gaziantep’in geçmişini canlı tutmak, vatandaşta ortak bilinç oluşturmak ve bu topraklarda yetişmiş ve topluma önder olmuş isimleri yaşatmak için iki ayda bir yayımlanan Kübbiye Dergisi’nin 6’ncı sayısı çıktı.

“Ayvaz Gökdemir – Ben Antepliyim Şahin’im Ağam” başlığıyla okuyucuyla buluşan derginin editörlüğünü Gazikültür A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Ali Gezginci ve Ahmet Şahin üstlendi.

Dergide, Gazikültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, Türk tarihinin milli nazarda algılanışını “Milli Tarih” başlıklı yazısıyla ele alıyor. İçerikte ayrıca Ayvaz Gökdemir’in kronolojisine detaylı bir şekilde yer verilirken Gökdemir’in yazın hayatında ismini duyurduğu “Erken Kifayet Duygusu” başlıklı yazısı da öne çıkan alt başlıkları arasında bulunuyor.

Kübbiye dergisinin 6. sayısının ve diğer sayılarının içeriğindeki yazılara derginin internet sitesi www.kubbiye.com adresi üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.

Dergi hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. İbrahim Yakar, bu dergiyle Gaziantep’i anlatmak, kayıt altına almak ve hafızlarda tazelemek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Gazikültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver’in teklifleri doğrultusunda meydan getirilen Kübbiye Dergisi’ni Gaziantep’in bağrından yetişen ve topluma etki etmiş önemli kişileri hem günümüz gençlerine rol model olarak tanıtmak hem de bu şehir için kendi alanlarında sağladıkları katkıları hatırlatmak maksadıyla yayınlıyoruz. Bu maksatla dergimizin bu sayısını rahmetli Ayvaz Gökdemir’e tahsis ettik. Devlet adamı kimliğinin yanı sıra fikir ve düşünce alanında kendine has bir kişiliğe sahiptir Ayvaz Gökdemir. Hayatı “milli çizgi” istikametinde geçen Gökdemir’in erken yaşlarından itibaren meşakkatli görevlerde bulunduğunu görüyoruz. Türk milletine olan bağlılığı ve sevgisini gönülden hissettiği için yılmadan mücadelesine devam etmiştir. Hiçbir görevinde şikâyet belirtisi göstermemiştir. Bunun temel motivasyonu ise Türkiye ve Türk dünyası sevgisidir.

GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ, GÖKDEMİR’İ YAZILARIYLA, HATIRALARIYLA YAD EDİYOR

Derginin içeriğinde MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Sermet Atay, “Ayvaz Gökdemir…” başlıklı yazısıyla Gökdemir ile olan anılarını; MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan da Gökdemir’in özellikle de “milli kültür” merkezli faaliyetlerini, etkisini ve eserlerini kaleme alarak yad ediyor. Dr. Mehmet Berk ise Ayvaz Gökdemir ile olan anılarını ve milliyetçilik anlayışını “Ağabeyim Ayvaz Gökdemir” başlığı altında etraflıca değerlendiriyor.

Ayvaz Gökdemir’in ailesinin de fotoğraflar ve anılarla katkı sağladığı sayıda yer alan söyleşilerdeki sorular çerçevesinde Gaziantepli siyaset adamının karakteristik özelliklerine, dava şuuruna, milli hassasiyetine ve Türk sevgisine değiniliyor.”

BASIN-HABER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2323-2324

BASIN BÜLTENİ 26.07.2022

Açıklama yok.

REKLAM ALANI