Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yağmuralanlılarla görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yağmuralanlılarla görüştü
19.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yağmuralanlılarla görüştü
.2024

“Yağmuralan köyü, tarihi ve geçmişiyle Yağmuralanlıların yüreklerindedir. Kültürünü ve maneviyatını yaşatmaya devam etmektedirler”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cavit Atalar başkanlığındaki Yağmuralanlıları kabul ederek görüştü.Kabulde 60 yıl önce Yağmuralan köyünden diğer köylere göç etmek zorunda bırakılanlar ve o zamanlarda yaşananlar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar, kültürü ve tarihi ile Yağmuralan köyünün milli mücadele tarihimize geçen önemli bir köy olduğunu söyledi. Kıbrıs Türkünün maneviyatını en iyi şekilde temsil eden Yağmuralanlıların o zamanın şartlarında köyü ve köylüsü için her türlü fedakarlığı yapan yiğit insanlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Yağmuralanlıların özellikle Yeşilırmak ve Yedidalga’yı içeren bölgede 1974 sonrasında yeni bir düzen kurduklarını anlattı. “Yağmuralan köyünün tarihi ve geçmişi hep onların yüreğinde olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’ten sonra o kültürü azim ve kararlılıkla yaşatmaya devam ettiklerini belirtti. Kıbrıs’ta artık bir antlaşmanın ancak iki devletli bir antlaşmayla mümkün olabileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün kabulü ile ancak resmi müzakerelerin başlayabileceğini kaydetti. “Kıbrıs Türkü bağımsızdır ve her zaman kendi devletine sahip çıkacaktır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Yağmuralanlıları gerek KKTC’de gerek İngiltere’de yaşamlarını sürdürürken kültürü ve maneviyatıyla köylerine sahip çıkmaları dolayısıyla kutladı. Cavit Atalar da, Yağmuralan köyünün Trodos’un eteklerinde yer alan ücra bir köy olmasına rağmen Kıbrıs Türk mücadele tarihinde büyük önemi olan bir köy olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar’a 1960’larda köylülerin yaşadığı göç ve sıkıntılar hakkında bilgi paylaştı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yagmuralanlilarla-gorustu-12129

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.