Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’na katılarak konuşma yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’na katılarak konuşma yaptı
12.09.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’na katılarak konuşma yaptı

“Bizi bir arada tutan Türkiye sevgisi, Anadolu sevgisi ve KKTC’ye olan inancımızdır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP’nin Olağanüstü Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, yeni siyasetin kökleşmesi, benimsenmesi ve milli bir siyaset olarak sürdürülmesini hep birlikte başarmak gerektiğini belirterek; “Keşke birleşsek ve tek ses olsak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yıllarca yapılamayan reformu başaran meclis ve iktidara bu şekilde bir saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kurultayda UBP’liler ile birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar yıllarca birlikte yürüdüklerini, birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Büyük bir zafer kazandıklarını ve kendisinin, ülkenin 5’inci Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Size her zaman minnettarım. Siz her zaman benim yüreğimdesiniz” dedi.

“UBP, yürekli insanların mücadele ettiği bir partidir”

Zor koşullarda pandemi yaşanırken, sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliği sürdürebilmek, kenetlenebilmek ve zafere yürümenin hiç kolay olmadığını, ancak bunu başardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar UBP’nin, TMT’nin devamı olan, her zaman Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda varlığı ve selameti için yürekli insanların mücadele ettiği bir parti olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, UBP’yi bir arada tutmak için elden ne gelirse yapılması gerektiğini kaydetti.

Çocukluk yaşlarından beri her zaman KKTC’ye, Anadolu’ya, Türkiye’ye ve Kıbrıs’ın milli davasına yürekten inanan biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar; “Bizi bir arada tutan Türkiye sevgisi, Anadolu sevgisi ve KKTC’ye olan inancımızdır” şeklinde konuştu.

“Hakaretleri asla kabul etmeyiz, etmeyeceğiz”

Çok hedef olduğunu ve kendisine çok saldırı yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti:

“Bana, belki ağza alınmayacak şekilde, bazı ücretli kalemlerle yapılan saldırılar, esasında hepimize yapılmış hakarettir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminde benim çok altımda oy alarak seçilmeyen bir kişinin mütemadiyen bana laf sokuşturması ve hepimize hakaretlerde bulunmasını asla kabul etmeyiz, etmeyeceğiz.”

“Hükümet, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle elinden geleni yaptı, yapmaya devam edecek”

Pandeminin kamu maliyesi üzerindeki etkilerinin azımsanacak derecede olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, çok ciddi etkileri olduğunu belirtti. Pandemi, döviz krizi ve Ukrayna savaşına rağmen UBP’nin koalisyon ortaklarıyla birlikte devleti ayakta tutmaya, bütün mükelleflerini yerine getirmeye devam ettiğini; memura, işçiye, emekliye artış verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar; hükümetin, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Başbakan ve ekibine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Konuşması kolaydır. Eleştirmesi kolaydır ama esas olan icraattır” dedi. Belediyelerin birleştirilmesine ilişkin yasaya da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte 28 belediyenin çok fazla olduğunun ve belediyelerin reformdan geçmesi gerektiğinin konuşulduğunu anlattı.

Faiz Sucuoğlu ve arkadaşlarının, reformu yapacaklarını söylediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bazı gecikmeler olduğunu, istişare yapıldığını ve yerel seçimin 27 Kasım’da olabilmesi için meclisin karar ürettiğine dikkati çekti.

“Meclise ve iktidara bu şekilde bir saldırı kabul edilemez”

“Elbette Anayasa Mahkemesi’nin söylediklerine biz değer veririz, bütün bunları dikkate alırız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, yıllarca yapılamayan reformu başaran meclis ve iktidara, bu şekilde bir saldırının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Zor yollardan geçtiklerini, zor yolları yürümeye devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Biz bunları gerçekten inanarak yapıyoruz, onun için mutlaka başaracağız. Biz başaracağız, başarmak zorundayız. Ülkenin menfaati için, KKTC’nin geleceği için başarmak zorundayız” diye konuştu.

Kurultaydan sonra ne gerekirse akıl yoluyla yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Benim görevim vatanımı, milletimi savunabilmektir” diyerek ekibiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içerisinde olduğunu ve New York’a hazırlık yaptığını söyledi.

Ayın 13’ünde meclisi bilgilendireceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, daha sonra New York’a gideceğini belirtti. Kıbrıs meselesinde, yeni bir siyaset ortaya koyduklarını ve bunu hep birlikte yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, 50 seneden fazla federal temelde bir antlaşma için yapılan görüşmelerin hiçbir netice vermediğini, her görüşmede Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkını aşağıya çekmeye çalıştığını söyledi.

“İlk önce federal bir yapı, daha sonra bizi üniter bir yapı içerisinde azınlık ve daha sonra yok etmek için çeşitli tuzaklarla örülmüş birtakım tehlikelere artık dur demesini bildik. Hep birlikte yaptık” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğini aldıklarını vurguladı.

Bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi, Kıbrıs Adası’nın garantörü olan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürümenin bir bahtiyarlık ve gurur vesilesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar yeni siyasete, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin ve Türk kamuoyunun tam destek vermesiyle Kıbrıs’ta yeni bir sayfa açıldığını, yeni bir dönem başladığını söyledi.

Kıbrıs tarihine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyasetin New York’ta, 5+1 toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tam desteğiyle kendisinin, yeni bir antlaşma olacaksa egemen eşitlik temelinde olması gerektiğini dünyaya haykırışının yeni bir dönüm noktasının başlangıcı olduğunu kaydetti. Bunun önemli bir tarih olduğunu ve hep birlikte kazanıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’da sondaj gemileriyle güvenliğin en üst noktada sağlanması ve oluşturulmasının önemini vurguladı.

“Keşke birleşsek ve tek ses olsak”

“Keşke birleşsek ve tek ses olsak” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, CTP’nin geçen hafta yaptığı toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen seslere de itibar etmeyerek halen federasyondan bahsettiğini kaydetti.

CTP’nin, halen Rumlarla iş birliği, ortaklık ve AB ile görüşmeler yaparak yeni arayışlar içerisinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar milletin, egemenlik ve devlet dediğini söyledi.

Yeni siyasetin kökleşmesi, benimsenmesi ve milli bir siyaset olarak sürdürülmesini hep birlikte başarmak gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, daha iyi günlerin KKTC’yi beklediğini ifade etti.

Pandeminin ve krizin geçeceğini, savaşların biteceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, reformlardan sonra refah, huzur, mutluluk, daha umutlu ve güvenli bir geleceğin halkı beklediğini dile getirdi.

Ayrıca Faiz Sucuoğlu’na geçmiş olsun dileklerinde de bulunan ve teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni genel başkana ve ekibine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ubpnin-13-olaganustu-kurultayina-katilarak-konusma-yapti-10194

 

 

REKLAM ALANI