Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış törenine katıldı
19.04.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış törenine katıldı

 

 

 

18.04.2023

 

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim bu ülkeye en büyük hizmetimiz, asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini sadece 20 yılda tamamlamış olmamızdır. Şimdi bu güçlü eser ve hizmet altyapısının üzerinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehirlilerle beraber olmanın memnuniyeti içinde olduğunu belirtti.

“Eskişehir, bu kadim toprakları vatan yaptığımızdan beri, bin yıldır milletimizin göz bebeğidir. Haçlılara Anadolu’yu dar eden Kılıçarslan’ı ile gönül pınarlarımızın gürleyen sesi Yunus’u ile irfan pınarlarımızın gülümseyen sesi Nasrettin Hoca’sı ile bir kısmının ismi ilçelerinde yaşayan nice kahramanlarıyla” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’in Türkiye Yüzyılı’nın da parlayan yıldızı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayisiyle teknolojisiyle tarımıyla lojistiğiyle eğitimiyle sağlığıyla gelişen tüm imkânlarıyla şehrimizin dinamizmi, maşallah her geçen gün artıyor” ifadesini kullandı.

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE VERDİĞİMİZ MÜCADELEYLE HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELDİK”

Asırlarca dünyanın ilim ve üretim merkezi olan bu coğrafyanın son yıllarda hak etmediği bir ihmali yaşadığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim bu ülkeye en büyük hizmetimiz, asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini sadece 20 yılda tamamlamış olmamızdır. Şimdi bu güçlü eser ve hizmet altyapısının üzerinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye hazırlanıyoruz. Tabii her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin, siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler var. Türkiye’nin atılımlarının önünü kesmek için her yolu denediler. Vesayetin ayak oyunlarından, terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, darbe teşebbüslerinden, ekonomik tuzaklara kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Hamdolsun milletimizle birlikte verdiğimiz mücadeleyle hepsinin de üstesinden geldik.”

 

 

 

 

 

 

“TÜRKİYE, ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye, yine rayından çıkartılmaya, kazanımlarından edilmeye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda ne var? Yedili bir koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP, terörle kol kola. İP, terörle kol kola, o yavrucuklar var onlar da zaten tamamen istikameti kaybetmişler. Ne yaptıklarının farkında değiller. Tabii buna bir de PKK’sından FETÖ’süne bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini ilave etmek lazım. Daha sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını, batıdaki yönetimleri saymıyorum bile. Peki, ne istiyor bunlar? Türkiye düşük teknolojili, düşük katma değerli üretimleri yapsın ama yüksek teknoloji, yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar” diye ekledi.

Muhalefetin, İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma, TCG Anadolu ve Togg’un yapılmasını istemediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle alıştılar. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bu CHP, bunlar böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler” dedi.

Alandaki, “Âşıksan vur saza Togg’un varsa bas gaza” pankartını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben söylemiyorum, vatandaş söylüyor. Ne diyorsunuz? Eyvallah edelim mi bunlara? Başka ne istiyorlar? ‘Türkiye köken ve inanç farklılıkları üzerinden kendi içinde kavga etsin ama bölgesinin cazibe merkezi olmasın.’ istiyorlar. Eyvallah edelim mi bunlara? Başka ne istiyorlar? ‘Türkiye kendi belirledikleri politikalara sadakatle hizmet etsin ama kendi politikalarını, kendi belirlemeye kalkmasın.’” ifadesini kullandı.

Ali Babacan’ın bakanlığı döneminde, beraber gittikleri Davos Zirvesi’nde IMF Başkanı ile yaşadıkları diyaloğu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Davos’tayız, o zaman yanımda bebecan bakan. Beraber IMF’in başındaki zatla görüşüyoruz. Hadi sıkıysa bunu da yalanla. Dedim ki ‘Siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz ama bu gelenler Türkiye’yi yönetmeye mi, bize akıl vermeye mi, yoksa taksitlerini almaya mı geliyor? Eğer taksitlerini alacaklarsa alırlar giderler ama Türkiye’yi yönetemezler. Türkiye’yi ben yönetirim. Sene 2003 ve ne oldu? 2013’e kadar devam ettik. 2013’te bunların alacağını ödedik. 2013’ten sonra artık IMF ile ilişkimiz kaldı mı? CHP ve İP bunlar bize akıl verdiler, ‘Buradan borç almanız lazım.’ dediler. Biz ne dedik? İhtiyacımız yok. O zaman bizim de Merkez Bankası döviz rezervimiz 2013’te 27,5 milyar dolardı. Ama elhamdülillah şimdi üç haneli rakamlara çıktık mı? Çıktık. Hatta Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar dolara ulaştık. Bu bebecan, bunlar ekonomiden anlamazlar sadece bunun satışını yaparlar. Şimdi işte ekonomiden ne kadar anladığını bakalım kaç tane bay bay Kemal buna milletvekilliği vermiş göreceğiz. Ve satışa geldiler.”

Alandakilere, “Eskişehir, 14 Mayıs’ta bunları sandığa gömecek mi?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet” cevabı üzerine, “Biz nasıl IMF’yi kapımızdan gönderdiysek sevgili Eskişehirli kardeşlerim inşallah sandıkta da bunları. 21 sene bunlar hiç iktidar olabildi mi? Şimdi 14 Mayıs’ta ne diyoruz? ‘Yine olamayacaklar’ diyor muyuz?” diye seslendi.

Vatandaşların açtığı “Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik?” pankartını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte benim vatandaşım böyle. Kralına gereken cevabı verir. Peki, ne istiyor bunlar? Bizim gençlerimizden yetenekli, kabiliyetli, birikimli olanlar gidip onlara hizmet etsin ama kendi ülkelerine bir şey katmasın istiyorlar” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE GEREKEN DERSİ VERDİK”

“Togg’suz yol olmaz sensiz hayat olmaz reis” pankartını da okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben söylemiyorum, Eskişehirlim söylüyor. Peki, bunlara eyvallah edelim mi? Madem burada sizlerle dertleşiyoruz. Öyleyse şu gerçeği paylaşmasam olmaz. Şayet ülkenin başında yerli, millî, kararlı, cesur, vizyon ve program sahibi bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Uçak gemimiz şu anda Sarayburnu’nda, tıklım tıklım gidiyorlar geliyorlar. Ama bu CHP’liler bizim TCG Anadolu’dan bile rahatsız. İP rahatsız. Terör örgütünün uzantısı HDP rahatsız ama hepsinden öte Kandil rahatsız. Niye? İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma bunların tepesine tepesine iniyor. Gabar’a, Cudi’ye, Tendürek’e, Bestler Dereler’e indik mi? İndik. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi buralarda verdik mi? Verdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte biliyorlar ki eğer Cumhur İttifakı iş başında olursa teröristlere bu ülkede aman almak yok. Öyleyse yapacağımız çok iş var, alacağımız çok yol var. Unutmayın 14 Mayıs bunların siyasi mevta hâline gelmesi olacaktır. İşte bütün bunları başaramadıkları için çok kızgınlar. Ülkemizin yaşadığı büyük dönüşümü sessiz devrimleri tarihî yol ayrımlarında verdiği kararları hazmedemeyenlerin öfkeleri yüzlerinden okunuyor” dedi.

“UZUN MÜCADELELER VE BEDELLER SONUNDA ÜLKEMİZİ BUGÜNKÜ SEVİYESİNE GETİRDİK”

Daha önce ülkeyle ilgili niyetlerin gizli saklı ifade edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık ona bile ihtiyaç duymuyorlar. Alenen söylüyorlar. Ne diyorlar? ‘Türkiye çok oldu, Türkiye’nin durdurulması lazım, Türkiye bizi dinlemiyor, Türkiye’nin bize ihtiyacı kalmadı’ diyorlar. Biz de bunları duydukça Allah’ımıza hamd ediyor, doğru istikamette gittiğimizden emin oluyoruz” diye konuştu.

Bu akşam gençlerle iftar yapacağını ve onlarla dertleşeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin bazılarının aklına haklı olarak şöyle bir soru gelebilir; ‘Bir ülkenin yönetiminin görevi zaten kendi devletinin, kendi milletinin gelişmesini, kalkınmasını, refahını, hak ve özgürlük alanlarının genişlemesini sağlamak değil midir?’ Normal şartlarda elbette öyledir ancak ülkemizde işler böyle yürümüyordu. Güven iklimi çökertilmiş, istikrarsızlık batağına saplanmış, geri kalmışlığa mahkûm edilmiş bir ülkede isteseniz de işleri böyle yürütemiyordunuz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İşte şimdi çıkmış bay bay Kemal ne diyor? Soğan da soğan, patates te patates… Bay bay Kemal, sen şöyle soğanı masanın üzerine koyar, ondan sonra şöyle yumruğunla vurur onun lezzetini alabilir misin? Biz öyle yetiştik. Biz soğanımızı öyle yedik ama bay bay Kemal, bu tırlar olmasa, bu uçaklar olmasa, bu yollar olmasa, acaba siz bütün bu patatesi, domatesi neyle taşıyacaksınız? İşte bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın ama bunların böyle bir derdi yok. Rahmetli Menderes ve Özal gibi, emperyalistlerin dünyanın pek çok yeri gibi bizde de kurduğu bu düzeni değiştirmeye çalışan siyasi liderlerin başlarına gelmeyen kalmadı. Biz de iktidara geldiğimiz günden beri nice saldırılarla boğuştuk, çok uzun mücadeleler ve bedeller sonunda ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı’yla zirveye de çıkartacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında bulunanlara, “Aramızda ahit yenileyelim. 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs’ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi diyor muyuz? 14 Mayıs’ta umudunu FETÖ’ye ve PKK’ya bağlayanlara derslerini veriyor muyuz? 14 Mayıs’ta ülkemizi emperyalistlerin siyasi hamiliğine, tefecilerin ekonomik cenderesine sokmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz?” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetteki alametifarikalarının eser ve hizmet olduğuna işaret ederek, ülkenin 81 vilayetini eser ve hizmetle donattıkları için milletin 15 seçimde kendilerini hep sandıktan birinci parti olarak çıkardığını söyledi.

ESKİŞEHİR’E YAPILAN YATIRIMLAR

Bugün Eskişehir’de toplam yatırım tutarı 4 milyar 644 milyon lira olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde bilim sanat merkezi, imam hatip lisesi ve fen lisesi pansiyon binasının, Anadolu Üniversitesinin raylı sistemden, fakülte ve hizmet binalarının inşaatına kadar çok sayıda yatırımın, Eskişehir Teknik Üniversitesinin tamamlanan yatırımlarının resmî açılışını yaptıklarını anlattı.

Aile sağlığı merkezlerinin, desteklenen kırsal kalkınma projelerinin, ağaçlandırma ve fidan üretimi projelerinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İller Bankası’nın tamamladığı Biyolojik Su Arıtma Tesisi’ni, yol, asfalt, tretuvar, park ve spor tesislerini resmen hizmete açtıklarını aktardı.

Devlet Su İşleri’nin 1 milyar liralık yatırımı olan Gökpınar Barajı’nın, 474 milyon liralık yatırım olan Gündüzler Barajı’nın çeşitli sulama projeleri ile çeşitli kurumların hizmet binası, restorasyon, tadilat, park, spor tesisi yatırımlarının resmî açılışını da yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylikova, Günyüzü, İnönü ve Sarıcakaya beldelerinin tamamlanan yatırımlarını da hizmete açtıklarını belirtti.

“ESKİŞEHİR SON 5 YILDA ÜRETTİĞİ BOR CEVHERİYLE ÜLKEMİZE 2 MİLYAR DOLAR GELİR SAĞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki önemli projenin sevincini daha paylaşacaklarını belirtti.

Bunlardan birincisinin, ülkenin madencilik alanındaki en önemli yatırımlarından biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Eskişehir son 5 yılda ürettiği bor cevheriyle ülkemize 2 milyar dolar gelir sağladı. Bu süreçte Eti Maden Eskişehir’e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Kırka’da yıllık 10 ton üretim yapan pilot lityum karbonat tesisini 2020’de hizmete açmıştık. Bu tesiste bor atıklarından üretilen lityum, mühendislerimizin üç yıllık emeğinin ürünüdür. Bandırma’daki tesisle birlikte ülkemizin ihtiyacının yaklaşık yarısını üretebilir hâle getirdik. Artık cep telefonlarında, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda, bir otomobilin ötesinde yüksek teknoloji ürünü bir akıllı cihaz olan Togg’da kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor.”

Beylikova’da keşfettikleri 694 milyon ton nadir toprak elementi rezervini işleyecek pilot üretim tesisinin açılışını da bugün yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu madenlerin enerjiden savunmaya, kimyadan cam ve seramik üretimine kadar geniş bir kullanım alanının olduğunu dile getirdi.

“AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ PİLOT TESİS İLK AŞAMADA YILDA BİN 200 TON CEVHER İŞLEYECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların Amerika ile Çin arasındaki ekonomik çekişmenin en önemli unsurlarını oluşturduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Açılışını yaptığımız pilot tesis, ilk aşamada yılda bin 200 ton cevher işleyerek işe başlayacak. Hemen ardından yıllık üretimi 570 bin tona çıkartacak yeni bir tesis kuracağız. Ayrıca bu yıl içinde Eskişehir’e 501 milyon liralık yatırımla 3 yeni bor işleme tesisi daha kazandıracağız. Nadir Toprak Elementi Tesisi’mizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İkinci müjdemiz, ülkemizin ilk yerli elektrikli lokomotifi E5000’in lokomotif ve alt sistemlerinin tasarımı, imalatı ve montajı tamamlanarak test ve sertifikasyonuna başlanmasıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek 10 yıl içinde ihtiyaç duyulacak 500 lokomotifin TÜRASAŞ Fabrikası’nda üretileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ülkemize 1,5 milyar avroluk katma değer kazandıran bu projenin ilk hareket testine biraz sonra canlı bağlantıyla şahitlik edeceğiz. Bu projeyle ülkemize yeni bir değeri daha kazandıran Eskişehir Devlet Demiryollarımızı, TÜBiTAK’ı ve özel şirketlerimizi tebrik ediyorum. Eskişehir lokomotif üretimi, akülü manevra aracı imalatı, döner köprü imalatı, araç taşıma vagonu geliştirilmesi gibi birçok yeniliğe bizim dönemimizde imza attı. Tüm bu yatırımlarla Eskişehir’e değer kattık. Yeni yatırımlarla yeni değerler kazandırmayı sürdürüyoruz. Bu çerçevede TÜRASAŞ ve Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) yatırımlarıyla Eskişehir’i raylı sistemler teknolojilerinin de merkezi hâline getiriyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir sanayisinde üretilen ürünlerin Gemlik Limanı’na ulaştırılmasını sağlayacak raylı sistemin inşasına da yakında başlayacaklarını söyledi.

“SİZE NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ YERİNE GETİRDİK”

Sadece bunlarla kalmadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir türküsü ne diyor; ‘Ağacın çürüğü özünden olur, yiğidin iyisi sözünden olur.’ Biz de bugüne kadar size ne söz verdiysek hepsini de yerine getirdik. Son 20 yılda Eskişehir’e bugünün rakamlarıyla toplam 67,2 milyar liralık kamu yatırım yaptık, küsuratı koy 67 milyar” diye konuştu.

Eğitimde 3 bin 90 yeni derslik inşa ettiklerini, şehre üçüncü devlet üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesini kurduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve sporda 8 bin 772 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum dâhil 41 spor tesisi kazandırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün ilçelerde kültür merkezleri açıldığına, kültürel mirasın sembol eserlerinin restore edildiğine, bilim, kültür-sanat merkezleri ve kütüphaneler yapıldığına işaret ederek, sosyal yardımlarda Eskişehirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 milyar liralık kaynak aktardıklarını söyledi.

Sağlıkta bin 81 yataklı şehir hastanesi ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de aralarında olduğu 26 sağlık tesisinin inşa edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bay bay Kemal bir zamanlar SSK’nın başında değil miydi, başındaydı. Unutmayın Kanuni ne diyor, ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Bay bay Kemal, sen SSK’nın başındayken hastanelerimizde maalesef rehin alınanlar vardı. Bunların hesabını sen bu millete, Rabbimize nasıl vereceksin? 14 Mayıs, bunların hesabını sorma zamanıdır, ihmal etmeyin.”

 

 

 

 

 

“3 BİN 580 KONUTUN SOSYAL DONATI ALANLARIYLA BİRLİKTE İNŞASINA DEVAM EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre ve şehircilikte 9 bin 567 konutu tamamlayıp teslim ettiklerini anımsatarak, “3 bin 580 konutun sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşasına devam ediyoruz. İlk Evim kampanyamız çerçevesinde ilimize toplam 2 bin 599 konut daha yapacağız” ifadesini kullandı.

Eskişehir’de dört millet bahçesi projesinden birinin tamamlandığını, diğerleriyle ilgili de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırmada, 90 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu, 227 kilometre ilaveyle, 317 kilometreye çıkardıklarını, Seyitgazi-Kırka yolunun ihalesini de yakında tamamlayarak inşaatına başlayacaklarını, Alpu bağlantı yolunun da seneye tamamlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’in önce Ankara, ardından Konya, İstanbul, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli’ne yüksek hızlı trenle bağlandığını anımsatarak, “Tarım ve ormanda Eskişehir’e 11 baraj, 34 sulama tesisi, 13 arazi toplulaştırma projesi, 11 gölet, 33 taşkın koruma tesisi, 2 yeraltı depolama tesisi, 2 hidroelektrik santral kazandırdık. Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle Eskişehir’de 151 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Eskişehirli çiftçilerimize toplam 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’e 2 teknokent, 20 araştırma geliştirme merkezi, 4 tasarım merkezi kurulduğunu, iş yeri sahiplerine 4 milyar lira tutarında prim desteği sağlandığını, il nüfusunun yüzde 90’ının doğal gaz imkânından faydalandığını vurguladı.

“20 YILDIR ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPTIK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Eskişehir’den milletvekili adayı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönem Seyitgazi’ye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gördüğünüz gibi saatlerce anlatsak bitmeyecek eserlerimiz ve hizmetlerimiz var. Sizlerden sandığa giderken tüm bu eser ve hizmetleri gözünüzün önüne getirerek karar vermenizi özellikle istiyorum. Ben Eskişehir’in en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Biz 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık şimdi de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla bu eser ve hizmet siyasetini taçlandırmak istiyoruz. Biz dersimizi iyi çalıştık, bununla geliyoruz. Ülkemizin yeni bir seçim arifesinde olduğu şu günlerde bizden, Cumhur İttifakı’ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan kimse var mı? Sadece vizyonla da kalmadık, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar olarak isimlendirdiğimiz seçim beyannamemizde, önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları da ilan ettik.”

İş başına gelirken “eğitim, sağlık, adalet, emniyet” diyerek yürüdüklerini, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremler nedeniyle de yeni dönemde önceliklerinin başına afetlere dirençli Türkiye’nin inşasını yerleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve millî otomobil Togg’un yapıldığını, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’nun hizmete girdiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri İşletme Tesisi, Elektrikli Anahat Lokomotifi E5000 ilk Hareket Töreni ile Gökpınar Barajı’na canlı bağlantı yapılarak açılış törenleri gerçekleştirdi.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/145750/cumhurbaskani-erdogan-eskisehir-de-toplu-acilis-torenine-katildi

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.