Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Muhtarlar Günü açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Muhtarlar Günü açıklaması
20.10.2021
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Muhtarlar Günü açıklaması .

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca :MUHTARLIK SOSYAL KİMLİKTİR

CHP İKTİDARINDA MUHTARLARIMIZ HAKETTİKLERİ DEĞERE KAVUŞACAKTIR
Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşlarının başında geliyor. Çünkü bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bir muhtarlık seçimidir. Yani demokrasinin özü olan ilk seçimler bir muhtarlık seçimi olarak gerçekleşmiştir. Demokrasiyi güçlendirmenin en önemli ayağı muhtarlık kurumunu güçlendirmektir. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi muhtarlık sosyal bir kimliktir. Tıpkı işçi gibi, tıpkı apartman görevlisi gibi, tıpkı ev kadınları gibi… Toplumun farklı kesimlerine, sosyal kimliklerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmeye çalıştığımız gibi, muhtarlık kurumunun ve dolayısıyla muhtarlarımızın hak ettikleri koşullara kavuşması için önerilerimizi her platformda dillendireceğiz.

ÖDENEK DEĞİL MAAŞ
Muhtarlık kurumunu güçlendirmenin birinci ayağı; muhtarlarımızın maaş almasıdır. Her kurum her makam gibi muhtarların da maaş alması gerekmektedir. Ne belediye başkanına ne milletvekiline ne de bakanlara verilmeyen ödenek sisteminin kaldırılması ve muhtarlara maaş bağlanması, CHP iktidarında öncelikli adım olacaktır.

BİRLEŞİK OY PUSULASI
Demokrasinin temeli olan seçimlerde muhtarlar için birleşik oy pusulası sistemine geçilmelidir. Seçimde oy vermek istemediği muhtar adayının oy pusulasının alıp çıkılması ile defalarca karşılaşılmıştır. Bu durum muhtarlığa verilen değersizleştirmeyi bir kez daha göstermektedir. Birleşik oy pusulası bu sorunun çözümü için önerimizdir. Muhtarlık seçimlerini ayrıca yapmak istiyorlar ki muhtarlarımızın bu konuda dik durması ve izin vermemesi gerekmektedir. Muhtarlık seçiminin ayrılması sandığa seçmen gitmemesi ve dolayısıyla demokrasinin tecelli etmemesi ile sonuçlanacaktır. Muhtarlık bir “yerel yöneticilik”tir. Ve nasıl belediye başkanı, meclis üyeleri yerel seçimler ile belirleniyorsa muhtarlık seçiminin ayrılması kabul edilemez.

TÜRKİYE GENELİNDE MUHTARLIK EVLERİ
Muhtarlıklara verilmeyen değer bir başka örnek olarak muhtarlık binaları ile kendini göstermektedir. Vatandaş ile birincil olarak temas kurabilen yerel yöneticilerden muhtarlarımızın birçoğu hala baraka tipi yerlerde kalmaktadır. Muhtarlarımızın bir makam odasının olduğu, gelen vatandaşın bekleyebileceği oturma alanının olduğu, dosya ve belgelerin düzenli bir şekilde depolanabileceği dolapların olduğu muhtarlık evleri olmalıdır. Bazı belediyelerimiz bunu gerçekleştirse de CHP iktidarımızda; Türkiye genelinde muhtarlık evlerini hayata geçireceğiz.

MUHTARLIK İÇİN BÜTÇE
Bütçe konusunda devletten hak ettikleri desteği alamamaları ve bu doğrultuda düzenlemeye gidilmemiş olması, muhtarlarımızı mağdur etmektedir. Yaptıkları iş karşılığında maaşları olmayan muhtarlarımıza dönük bir bütçe de bulunmamaktadır. CHP olarak sözümüzdür: Muhtarlık kurumunun belli bir bütçesi olmalıdır.

REKLAM ALANI