Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

CG GROUP AŞ. YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ GİDER `DEN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

CG GROUP AŞ. YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ GİDER `DEN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
13.05.2024
A+
A-

CG GROUP AŞ. YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ GİDER `DEN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

CG GROUP AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Avrupa Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Cengiz Gider, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CG GROUP AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Gider, Mesajında şu ifadelere yer verdi;

Her yıl 14 Mayıs tarihi, diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Dünya Çiftçiler Günü olarak kabul edilmiştir. Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, hayatımızın sürdürülebilmesi için en temel ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. Her türlü zorluğa rağmen geçimlerini topraktan sağlayarak, ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin bu günü kutlu olsun.

Açıklama yok.

Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde ve sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir. Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan çiftçilerimiz; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemiz ve bölgemizdeki tarım ve hayvancılığın kalkınmasında büyük öneme sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK; “Kılıç ve saban; bu ikisinden birincisi her zaman ikincisine mağlup olmuştur.” diyerek tarımın önemine işaret etmiştir. Aynı zamanda Türk köylüsü ve çiftçisini “Milletin Efendisi” olarak tanımlamış, “Millî ekonominin temeli ziraattır.” diyerek cefakâr çiftçilerimizin ülke kalkınmasındaki ve toplum içindeki yeri ve önemini belirtmiştir.

İlimizde birim alandan daha sağlıklı, verimli ve kaliteli ürün alınabilmesi için son bir yılda AB ve Kırsal Kalkınma Ajansı kaynaklı; kadın çiftçiler, mantar yetiştiriciliği, doğal ve yöresel gıdaların pazarlaması, gıda ve yem güvenliği için AB standartlarında oluşturulması gibi bitkisel ve hayvancılık kaynaklı projeler hazırlanmış olup ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tarıma, hayvancılığa kısacası çiftçiye yönelik yatırımları destekleyici çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu vesileyle, tüm çiftçilerimizin “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü”nü kutlar, çiftçimizin ürettiği her ürünün sağlıklı, bereketli ve bol kazançlı olmasını diler, aile fertleriyle birlikte bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.