Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Bugün Duşanbe’de 4.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan 7 büyük sanayi kuruluşu faaliyete geçti

Bugün Duşanbe’de 4.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan 7 büyük sanayi kuruluşu faaliyete geçti
31.10.2023
A+
A-

 

 

Bugün Duşanbe’de 4.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan 7 büyük sanayi kuruluşu faaliyete geçti.

31.10.2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

Ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Duşanbe Belediye Başkanı Sayın Rustam Emomali, 31 Ekim sabahı ulusal töreni karşılamak üzere Duşanbe’ye geldi. Devletin bağımsızlığının 35. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, “Sanayi Kalkınma Yılları” çerçevesinde ve ülkenin hızlı sanayileşmesi stratejik hedefinin hayata geçirilmesi amacıyla 4000’den fazla istihdama sahip 7 büyük sanayi kuruluşu devreye alındı.

 

 

Başlangıçta milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Duşanbe şehrinin Başkanı Sayın Rüstem. Emomali, yeniden yapılanmanın ardından halka açık “Duşanbe Bahçesi” anonim şirketini açtı.

Duşanbe Devlet Yürütme Organının inisiyatifiyle ülkenin hızlı sanayileşmesi olan dördüncü stratejik hedefin uygulanması çerçevesinde Devlet Başkanının talimatlarını yerine getirmek amacıyla üretim tesislerine modern teknoloji kuruldu.

 

 

 

2022-2023 yılları arasında Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Çin, İngiltere, Rusya ve Türkiye’den modern üretim cihaz ve ekipmanları ithal edilmiştir.

Yeniden yapılanmanın ardından erkek ve kadın ceket, pantolon ve gömlek dikiminin yapıldığı açık anonim şirket “Gulistoni Duşanbe”de 3 yeni modern teknolojik hattın faaliyeti kuruldu.

Ulusun büyük lideri Sayın Emomali Rahmon, Duşanbe Devlet Yürütme Otoritesi’nin planlarının uygulanmasının endüstriyel tesislerin sayısının artması, ithal ikameli ürünlerin üretiminin artması, nüfusun istihdamı ve istihdamı açısından önemli olduğunu değerlendirdi. Ekonomik ve sosyal sektörlerin gelişimi.

Yenilemenin ardından ilk kez “Gulistoni Duşanbe” açık anonim şirketinde dünyaca ünlü firmaların modern teknolojisini kullanarak erkek ve kadın pantolon ve takım elbise üretimine başlandı.

 

Hazırlık, kesim, deneme, dikim alanlarının tamamen modernizasyonu, modern teknik ekipmanların getirilmesi ve çalışanların profesyonellik düzeylerinin iyileştirilmesi sonucunda, rekabetçi ürünlerin üretimi ve güçlenmesi için uygun koşullar yaratıldı. işletme. Şirketin mal ve ürün ihraç etme kabiliyetinin artmasıyla birlikte dünyaca ünlü firmalarla işbirliği sözleşmeleri yapılıyor.

Açık anonim şirket “Gulistoni Duşanbe”, teknik kapasitenin kullanılmasıyla birlikte 2 milyona kadar yazlık ve kışlık özel iş kıyafeti, pantolon ve takım elbise, okul kıyafetleri, spor kıyafetleri, gömlek ve nevresim olmak üzere toplam 250 ürün üretebilmektedir. yıllık listeler. Siparişin artması durumunda firmanın ürünün üretimini daha da artırma imkanı bulunmaktadır.

Modernizasyon sonrasında işletmede 230 ilave istihdam yaratılarak toplam istihdam 470’e çıktı. İşletmenin faaliyetine üç vardiya halinde başlanması durumunda 1200’e kadar istihdam yaratılacak. Bu, en fazla sayıda vatandaşın işyerine dahil edilmesinin uygulanmasına katkıda bulunacaktır. Çalışanlara şirket ulaşımı sağlanmaktadır.

Ulusun büyük lideri Emomali Rahmon, işçilerin ve uzmanların dikkatini rekabetçi, yüksek kaliteli ürünlerin üretimine çekti.

 

 

Kumaş üzerine gravür için lazer ekipmanları, otomatik giysi ölçüsü ölçümü için tarayıcı, giysilerin dikilmesi, ütülenmesi, ciltlenmesi ve kimyasal kurutulması için 145 özel ekipmandan oluşan teknolojik hat ithal edilerek işletmeye kurulmuştur. Bu, Tacikistan’da ilk kez, her kıyafet dikme işleminin ayrı otomatik ekipman kullanılarak gerçekleştirilmesini mümkün kıldı.

Açık anonim şirket “Gulistoni Duşanbe”de farklı ebatlarda kumaşlardan, modern teknoloji kullanılarak müşterinin isteğine göre kadın ve erkek için rahat ve güzel kıyafetler üretilmektedir.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, belediyenin üretim tesislerinin inşası ve restorasyonu yönündeki eylemlerini örnek olarak değerlendirdi ve işçilere ve uzmanlara modern teknoloji yoluyla iş eğitimi, pazar gereksinimlerinin önceliklendirilmesi, geniş teknolojik olanakların tam kullanımı ile görevlendirildi. fırsatlar ve kaliteli ürün üretimi.

 

 

Bugün, açık anonim şirket “Duşanbe Çiçekçilik”, bir tasarım atölyesi, bir hazırlık ve kesim atölyesi, 2 dikiş atölyesi, bir yıkama ve boyama atölyesi, nem ve nem iyileştirme atölyesi dahil olmak üzere idari, üretim ve modern yardımcı binalardan oluşmaktadır. paketleme, özel sipariş üzerine kıyafet dikme atölyesi, kuru temizleme servis noktası, buhar odası, mağaza ve 400 kişilik geniş ve ferah bir mutfak bulunmaktadır.

Ülkenin büyük lideri Emomali Rahmon, işletmenin faaliyetleriyle tanıştıktan sonra açık anonim şirket “Duşanbe Gülistan” tarafından üretilen ürünlerin örnekleriyle tanıştı.

Tacikistan Cumhuriyeti’nde 2023 yılının 9 ayında, 21’i Duşanbe’de bulunan 87 hazır giyim fabrikasında ürün üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 arttı. Bu yılın 9 ayında Duşanbe’de okul üniforması üretimi 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 26,9 oranında arttı. Bu da ülkedeki gelişmişliğin en yüksek göstergesi.

 

 

 

Devlet Başkanı’nın özel sektör temsilcilerinin faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin talimatlarının Duşanbe Belediye Başkanı Rustam Emomali tarafından yerine getirilmesi, ülkenin başkentinde iş dünyasının gelişmesini ve büyümesini mümkün kıldı. İthal ikameli ürünlerin üretimi.

 

 

 

Ülkenin başkentinde sanayinin gelişmesi için gerekli koşullar yaratılıyor ve Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un talimatlarına göre, Duşanbe Eyaleti Yürütme Otoritesi’nin planına göre fabrikaların inşası ve restorasyonu yoluyla ve işletmeler, sanayi ürünleri üretiminin artması, sanayideki iş sayısının artması, sermayenin çifte ekonomik kalkınması sağlanır.Ülkenin temelleri atılır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31787?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.