Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

“Birleşik Rusya” okul sağlık ofislerinin modernizasyonu ve onlara personel sağlanması için bir programın geliştirilmesini başlattı

“Birleşik Rusya” okul sağlık ofislerinin modernizasyonu ve onlara personel sağlanması için bir programın geliştirilmesini başlattı
22.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” okul sağlık ofislerinin modernizasyonu ve onlara personel sağlanması için bir programın geliştirilmesini başlattı

2023

Partinin girişimiyle tıp fakülteleri “Profesyonellik” programına dahil edilecek
Birleşik Rusya’nın okul sağlık ofislerinin çalışmalarını organize etme önerileri, Birleşik Rusya halk programı “Güçlü Aile” koordinatörü, Federasyon Konseyi Sosyal Politika Komitesi’nin ilk başkan yardımcısı Rusya Federasyonu Eğitim Bakanı Olga Zabralova tarafından tartışıldı. Sergei Kravtsov ve Sağlık Bakan Yardımcısı Evgenia Kotova, Tula bölgesindeki okulların denetimi sırasında .

Sergei Kravtsov, Birleşik Rusya’nın bölgede Okul Hekimliği projesini uyguladığını kaydetti.

“Bu, Rusya Federasyonu’nun diğer bölgelerinde genelleştirilmeye ve yaygınlaştırılmaya değer benzersiz bir deneyim. Okul çocuklarının sağlığı, okulda eğitim görmenin gerekli bir koşuludur” diye vurguladı.

Olga Zabralova da geçen yıl Birleşik Rusya okul tıbbı yasasının kabul edildiğini hatırlattı . Sağlık odalarını okullara geri döndürdü ve okul çocuklarına ilk yardım sağlama ve beden eğitimi dersleri düzenlemenin ayrıntılarını düzenledi. Ancak bu alandaki bazı konular ilave çalışma gerektirmektedir.

“Ebeveynlerin neredeyse %90’ı okulda bir hemşirenin her gün ve tüm çalışma günü boyunca bulunması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle eğitim kurumlarının kadrolarına ilişkin bilgilerin güncellenmesi, eğitim kurumlarındaki sağlık odalarının durumunun takip edilmesi ve ekipman ihtiyacının tespit edilmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ayrıca, tıbbi personel için yeni eğitim programları ve mesleki yeniden eğitim programları açma olasılığını göz önünde bulundurmak ve tıbbi bakım bölümündeki bir sağlık çalışanının öğrenciler için faaliyetlerini organize etmek için standart bir yaklaşım oluşturmak da gereklidir.

“ Okul çocuklarına tıbbi bakım sağlama prosedürünü güncellememiz gerekiyor . Olga Zabralova, “Hemşirelik” hazırlık alanında lisans dereceleri için federal eyalet eğitim standardında değişiklik yapılacağından emin.

Sergei Kravtsov önerileri destekledi.

“Personelin eğitilmesi çok önemli. Bu nedenle tıp fakültelerinin de federal “Profesyonellik” projesine dahil edilmesine karar verdik.

Sağlık Bakanlığı ayrıca okul tıbbını standartlaştırmaya yönelik Birleşik Rusya girişimini de desteklemektedir.

“Sağlık Bakanlığı, bir eğitim kurumunda tıbbi bakım sağlayacak yüksek mesleki eğitime sahip uzmanlar için mesleki standardı onayladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Evgenia Kotova, bugün tüm bölgelerin bu tür uzmanların hedeflenen eğitimi konularına daha fazla dikkat etmesi önerilecek” dedi.

Hoparlör
Kravtsov Sergey Sergeyeviç
Kravtsov Sergey Sergeyeviç
Rusya Federasyonu Eğitim Bakanı
#Tula bölgesi
#Kravtsov
#Zabralova
#Kotova
#Güçlü bir aile
#bölgeler
#sağlık hizmeti
#okultıp
#tıp odaları
#Personel eğitimi
#Eğitim Bakanlığı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-iniciirovala-razrabotku-programmy-modernizacii-shkolnyh-medkabinetov-i-obespecheniya-ih-kadrami

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.