Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Birleşik Rusya elektronik ön oylamayı başlattı

Birleşik Rusya elektronik ön oylamayı başlattı
21.05.2024
A+
A-

Birleşik Rusya elektronik ön oylamayı başlattı

2024,

Eylül ayında seçimlerin yapılacağı bölgelerde 20-26 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenlenecek
Elektronik ön oylama (EPV) , 20 Mayıs Moskova saatine göre gece yarısı PG.ER.RU web sitesinde başlayacak . Prosedürü dış müdahalelerden korumak ve seçmen verilerinin değişmezliğini garanti etmek için EPG blok zincirinin şifreleme anahtarı partinin Merkez Yürütme Komitesi’ne bölündü.

Anahtarın bir kısmı, Rusya Federasyonu Kahramanı Senatör Alexander Karelin , PJSC Rostelecom Başkanı Mikhail Oseevsky , Bilgi Demokrasisi Vakfı Başkanı Ilya Massukh ve Sekreter Yardımcısı ile birlikte 26 Mayıs’ta yapılacak oylamanın sonuna kadar özel güvenli paketlerde saklanacak. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sergei Perminov . İşlem tamamlandığında anahtarın parçalarını birleştirecekler ve oyların sayımı başlayacak. Blockchain PG.ER.RU web sitesinde yayınlanacak. Sergey Perminov’un belirttiği gibi adaylar prosedüre büyük ilgi gösterdi ; 22 binden fazla başvuru kaydedildi. Maksimum rekabet 8 ila 10 kişi arasında değişiyordu. Bu sonuç Moskova, Tyva ve Volgograd bölgesinde gösterildi.

“İdari merkezlerdeki seçimlere ilgi oldukça yüksek. Şampiyon olanlar Elista, Chelyabinsk ve Irkutsk’tur” diye belirtti Genel Konsey Sekreter Yardımcısı. Ayrıca bazı bölgelerde EPG’nin yürütülmesinde değişiklikler yapıldığını da söyledi. Prosedürün zamanlaması Habarovsk Bölgesi ve Khakassia’nın yanı sıra Smolensk bölgesinde de ertelendi.

“Partinin Habarovsk şubesinin liderliği, bölgedeki tüm seçimlerde temsil edilecek bir yönetim ekibinin oluşturulmasına ortaklaşa yaklaşmak amacıyla bölge başkan vekili Dmitry Demeshin ile istişarede bulunmak için zaman istedi. Prosedürü sağa kaydırıyoruz. Hakas Cumhuriyeti’nde Devlet Duması seçimleri yapılacak. Sekreterimiz Sergei Sokol’un cumhuriyetin önde gelen siyasi güçleriyle ortak bir anlayışa varmak için zamana ihtiyacı var. Smolensk bölgesinde belediye reformu devam ediyor. Haziran ayında bir ön oylama yapacağız” dedi Sergei Perminov.

Ön oylama sistemi tamamen güvenlidir ; bu daha önce BT sektörü uzmanları tarafından da doğrulanmıştır. Partinin BT projelerinin başkanı Vyacheslav Sateev , “Birleşik Rusya”nın her yıl prosedürün güvenilirliğini ve güvenliğini artırdığını vurguladı . “Son iki yıldır benzeri görülmemiş düzeyde organize sistem saldırılarıyla karşı karşıyayız. Ülkedeki sosyal açıdan önemli her olaya bunlara eşlik ediyor. Sağlayıcılardan meslektaşlarımızla, Rostelecom’dan bilgi güvenliği uzmanlarıyla, federal departmanlarla temas halinde, bizi istikrarsızlaştırmaya yönelik tüm girişimlerin bizi yalnızca daha güçlü kıldığını kanıtladık” dedi.

Birleşik Rusya Duması grubunun başkan yardımcısı Evgeniy Revenko’nun belirttiği gibi , ön oylama hiçbir benzeri olmayan en açık ve şeffaf prosedürdür . “Partiden aday olmak isteyen herkes için bu prosedür zorunludur. İktidara gelmek isteyenin halkın desteğini alması gerekiyor. Ve bizim için en önemli şeyin Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının, Mayıs Kararnamesi’nin ve partinin halk programının uygulanması olduğunu anlamak” diye vurguladı.

EPG’nin ilerleyişinin izlenmesi federal ve bölgesel durum merkezlerinde gerçekleştirilecektir . Avukatlar ve BT uzmanları hafta boyunca olup bitenleri izleyecek, kampanya kurallarına, katılıma, olası ihlallere bakacak ve bunlara derhal yanıt verecek.

Eylül ayında EDG-2024’te 42 bölgede 70 seçim kampanyası gerçekleştirilecek. Buna, diğer hususların yanı sıra, Hakasya Cumhuriyeti’nde Devlet Duması milletvekilinin ara seçimi de dahildir. Üst düzey yetkililer için 23 seçim, yasama meclislerinin milletvekillerinin seçimi için 13 kampanya, idari merkez başkanlarının seçimi için 2 kampanya, Şehir Duması milletvekillerinin seçimi için 21 kampanya ve yerel yönetimler için toplu seçimler için 10 kampanya.

Hoparlör
Perminov Sergey Nikolayeviç
Perminov Sergey Nikolayeviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Federasyon Konseyi Parlamento Faaliyetlerinin Kuralları ve Organizasyonu Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı
#Perminov
#Sateev
#bölgeler
#YY2024
#Revenko
#blok zinciri
#şifreleme anahtarları
#EPG
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-dala-start-elektronnomu-predvaritelnomu-golosovaniyu

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.