Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

BAŞKAN ŞAHİN: “TESLİMİYET KALPTEN GELEN SAMİMİYETLE MÜMKÜNDÜR”

BAŞKAN ŞAHİN: “TESLİMİYET KALPTEN GELEN SAMİMİYETLE MÜMKÜNDÜR”

– ŞAHİN: “TESLİMİYET KALPTEN GELEN SAMİMİYETLE MÜMKÜNDÜR”

On bir ayın sultanı Ramazan dolayısıyla mesaj yayımlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bereket mevsimi olan Ramazan’la birlikte olmaya, paylaşmaya, sabretmeye, farkına varmaya, kendimizi bir başkasının yerine koymaya ve niyet etmeye güzel bir vesile olacağını belirterek, “Ramazan, ben değil, biz diyenlerin ayıdır” dedi.

“Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi Ramazan’a kavuşmanın sevinci içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Şahin, Ramazan ayını “Barış, kardeşlik ve esenlik rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimet” olarak ifade etti.

Ramazan’ın, toplumumuzda yardım duygularının zirveye ulaştığı, sevgi, saygı ve merhamet duygularının hassaslaştığı manevi bir zaman dilimi olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Bu kutlu ayda inşallah sofralarımızı paylaşacağız, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de isteyeceğiz. ‘Ben değil, biz diyenlerin’ ayıdır Ramazan. Ramazan bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız müstesna bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan toplumsal değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bu yılın teması olarak belirlenen “Ramazan ve Doğruluk” vurgusuna baktığımızda, doğruluk samimiyetle doğru orantılıdır. Teslimiyet kalpten gelen samimiyetle mümkündür. Samimiyet ise doğruluğu ortaya çıkarır. Rabbim kalplerimizdeki doğrulukla amel edebilmeyi nasip etsin. Ramazan ve Doğruluk birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak, ramazan ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

 

BASIN BÜLTENİ 01.04.2022

BASIN-HABER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2323-2324

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.