Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

BAŞKAN ŞAHİN, SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN KIRSAL MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN ŞAHİN, SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN KIRSAL MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ

– BAŞKAN ŞAHİN, SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN KIRSAL MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ

ŞAHİN: ÇİFTÇİLER BİZE SÖYLÜYOR, BİZ DE ÇALIŞMALARIMIZI YÖNLENDİRİYORUZ, ONLAR BİZİM ÖĞRETMENLERİMİZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çiftçiler bize söylüyor, bizde buna göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Onlar bizim öğretmenlerimiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Şahinbey ilçesi Kavşak- Kuşçu-Yaycı-Dokur kırsal mahallelerini birbirine ve ana yola bağlayan 10.5 kilometrelik köy grup yolu sıcak asfalt çalışmasında incelemelerde bulunmak amacıyla Başkan Fatma Şahin, teknik ekibiyle incelemelerde bulundu.

ASFALTLAMA İŞLEMİYLE BERABER 3 KÖPRÜ YAPILDI

Burç bölgesinin önemli ulaşım akslarından olan köy grup yolunun 6 kilometrelik bölümünde sıcak asfalt işlemi tamamlandı. Geriye kalan bölümünde çalışmalar aralıksız sürerken, Büyükşehir ekipleri konforlu bir ulaşım için yol üzerinde 3 köprünün yapımını gerçekleştirdi.

ŞAHİN VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Fatma Şahin incelemeler kapsamında teknik ekibiyle beraber Kavşak, Kuşçu ve Yaycı kırsal mahallerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Ziyarette su, altyapı, yol ve tarım alanında bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Şahin, köy muhtarları ve vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi, görüşlerini aldı.

ŞAHİN: BU YOL ŞAHİNBEY’İN ANA DAMARLARINDAN BİR TANESİ

Yeni yol çalışmasının tamamlanan noktasında incelemelerde bulunan Başkan Fatma Şahin, köy yollarının kalitesinin artarak ulaşım konforunun arttığını aktararak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize ‘Yol, su medeniyettir’ dedi. Geldiğimiz noktada bütün köy grup yollarını sıcak asfalt yapan bir ekibin parçasıyım. Bu güzel yol, bizi mutluluğa sağlığa götürür inşallah. Bu yol Şahinbey’in ana damarlarından bir tanesi. Çizgiler çekilerek yol tamamlanacak.”

SU KANALLARININ ÇİFTÇİLERİN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ GEREKİYOR

Kırsal mahallelerde yapılan su ve altyapı çalışmalarına değinen Başkan Şahin, su yönetiminin artık altın yönetimi kadar önemli bir hale geldiğine vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun için çiftçilerimizin ikinci mahsulü almalarını hedefledik. Su kanallarının çiftçilerin istediği şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Biz Ankara’da temaslarda bulunduğumuzda bunu yetkililere anlattık. Göletteki su kanallarını çiftçimizin istediği şekilde yapıldığında toprak suya kavuşacak. Bu verimliliği arttıracak.”

ARTIK YEREL KALKINMADA YENİ BİR NESİL, DÖNEM VAR

Dünya genelinde yaşanan gıda enflasyonu sorununa değinen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunun için daha fazla ekmemiz ve çalışmaları tamamlamamız gerekiyor. Artık yerel kalkınmada yeni bir nesil, dönem var. Şahinbey ve Büyükşehir Belediyesi olarak şehir ve çiftçi ekonomisi için destek veriyoruz. Ayrıca bu yeni dönemde toprak ve su yönetimi ön plana çıkıyor. Bunun için çalışıyoruz. Ana, ata tohumu kullandığımızda verimlilik artıyor. Toprak analizleriyle doğru tohumu, maliyetleri aşağı düşürecek güneş enerjilerini yaptığımızda bu bereketli hilalin hakkını vereceğiz. Çiftçiler bize söylüyor, bizde buna göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Onlar bizim öğretmenlerimiz.”

NOT: (Görüntüleri; gbbhaber.gaziantep.bel.tradresinden alabilirsiniz…)

Kullanıcı Adı: misafir Şifre: 9876543

BASIN-HABER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2323-2324

BASIN BÜLTENİ 31.07.2022

 

REKLAM ALANI