Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

BAŞKAN ŞAHİN: KURTULUŞ MÜCADELEMİZ BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR VE KAHRAMANLIKLARIN ÖYKÜSÜDÜR

BAŞKAN ŞAHİN: KURTULUŞ MÜCADELEMİZ BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR VE KAHRAMANLIKLARIN ÖYKÜSÜDÜR

 

BASIN BÜLTENİ 29.08.2023
– ŞAHİN: KURTULUŞ MÜCADELEMİZ BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR VE KAHRAMANLIKLARIN ÖYKÜSÜDÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Şahin mesajında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sona erdiği 30 Ağustos tarihinin, kadınıyla, erkeğiyle, tüyü bitmemiş yetimiyle tüm milletin tek yürek, tek bilek olarak yazdığı Kurtuluş Destanı’nın zaferle taçlandığı gün olduğunu vurguladı.

Yurdun dört bir yanının işgal altındayken tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin bu işgale boyun eğmeyerek esareti kabul etmeyip, yaşadığımız bu aziz toprakları kanıyla, canıyla geri aldığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti;

“Kurtuluş mücadelemiz büyük fedakârlıklar ve kahramanlıkların öyküsüdür. 30 Ağustos ise bu şanlı özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gün olarak tarihe geçmiştir. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında Dünya’ya ilanı, bu milleti tutsak etmeye, sömürge yapmaya, bu topraklarda hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsüyle dönmesidir. 30 Ağustos, yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarıyla yüzyıllardır adım adım Dünya’yı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Büyük Zafer’in 101’ inci yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Cephanesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, yokluk ve yoksullukla imtihanında dahi vatan, bayrak, hürriyet ve namus uğrunda gösterdiği asil direniş unutulmadı, asla unutulmayacak. Bütün insanlık bunu böyle bilmelidir.

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır.

Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum”.

BASIN-YAYIN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın- Yayın Şube Müdürlüğü
TLF: 0850 207 2727 Dahili 8261
www.facebook.com/Gaziantepbeld, www.twitter.com/Gaziantepbeld, www.youtube.com/Gaziantepbeld

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.