Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

BAŞKAN ŞAHİN: BAYRAMLAR SEVGİ BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİR

BAŞKAN ŞAHİN: BAYRAMLAR SEVGİ BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİR

– ŞAHİN: BAYRAMLAR SEVGİ BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Kurban Bayramı’nın, Yaratan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı da vefa ahlakını pekiştiren ve sahip olunan nimetleri inanç uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadet olduğunu vurguladı.

Kurbanın Allah’a teslimiyetin sembolü olduğunu ifade eden Başkan Şahin, Kurban Bayramı’nın ise ibadetin kabulü için duyulan arzunun, iman ve inancın bayramı olduğunu belirterek mesajına şöyle devam etti:

“Bayramlar, hayatı huzura dönüştüren, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır. Bayramlar hep beraber yaşanırsa sevinçler çoğalır, gönüller muhabbetle dolar, bütün yeryüzünün neşesi olursa hakiki anlamını bulur. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir.

Kurban Bayramı sadakattir, teslimiyettir, itaattir. Kurban Bayramı aynı zamanda birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Sesimizi duymak isteyen annemizin, babamızın, büyüklerimizin bayram sevincidir. Kurban Bayramı aynı zamanda gönül coğrafyamızda, medeniyet coğrafyamızda yetimin, yoksulun, yaşlının, mağdurun, muhtacın bayram sevincidir. Bu özel günde, her bir kardeşimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı’nın dünyaya, insanlığa, İslam alemine, ülkemize, şehrimize, ailemize ve her birimize huzur, mutluluk, kardeşlik, sevinç getirmesini diliyorum. Rabbim gönlünüzdeki, gönlümüzdeki bütün duaları kabul buyursun. Rabbim yaptığımız ibadetleri huzurunda kabul buyursun. Rahmetin, merhametin, şefkatin yükseldiği, iyiliğin yükseldiği bir dünyaya vesile olsun. Saygılar sunuyor, Kurban Bayramımız mübarek olsun diyorum.”

BASIN-HABER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2323-2324

BASIN BÜLTENİ 08.07.2022

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.