Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

BAŞKAN MUSTAFA ÇİÇEK `TEN REGAİB KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN MUSTAFA ÇİÇEK `TEN REGAİB KANDİLİ MESAJI

S.S. 42 Nolu Birecik Birlik Kooperatifi Başkanı Mustafa Çiçek, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustafa Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İslam âleminin ‘Üç Aylar’ diyerek büyük önem verdiği, Ramazan ayının müjdecisi olan Recep Ayına ve Regaip Kandili’ne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz.

İnsanların kurtuluşuna vesile olan, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu Ragaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna gecelerinden ilki olan Regaip Kandilini bugün idrak edeceğiz.

Regaip Kandili; Yüce Allah’ın insanlara lütuf ve inayetini bol bol ihsan ettiği özel bir gecedir. Bu mübarek günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yaralanmalıyız.

Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya, ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bu mübarek zamanı fırsat bilerek, Yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini ve Üç Aylarını tebrik eder, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI