Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

Bakan Jeyhun Bayramov’un Parlamentolararası Birlik Genel Sekreteri Martin Chungong ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Jeyhun Bayramov’un Parlamentolararası Birlik Genel Sekreteri Martin Chungong ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
03.02.2024
A+
A-

 

 

 

No:039/24, Bakan Jeyhun Bayramov’un Parlamentolararası Birlik Genel Sekreteri Martin Chungong ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

1 Şubat 2024’te Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Parlamentolararası Birlik Genel Sekreteri Martin Chungong başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan ile Parlamentolararası Birlik arasındaki mevcut işbirliğinin gelişme umutları ve bölgedeki mevcut durum ele alındı.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Parlamentolararası Birliğin ağ oluşturma, fikir alışverişinde bulunma ve farklı ülke parlamentoları arasında temas kurulmasına katkı sağlama açısından önemli bir görevi olduğuna dikkat çekerek, Birliğin faaliyetlerine ülkemizin de aktif olarak katıldığını söyledi. . Ülkemiz Bağlantısızlar Hareketi’nin (NGM) başkanlığı döneminde kurulan Parlamentolararası Birlik ile Parlamentolararası Birlik’in Parlamento Ağı arasında geniş işbirliği perspektiflerinin bulunduğu kaydedildi.

 

 

 

BM sisteminin en büyük etkinliği olan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin 29. Taraflar Konferansı’nın (COP29) 2024 yılında ülkemize ev sahipliği yapacağını kaydeden Bakan Ceyhun Bayramov, hazırlık çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Bu doğrultuda yapılan açıklamada, Parlamentolararası Birlik’in etkinliğe yakından katılacağını umduğu ifade edildi.

 

 

 

Çatışma sonrası dönemde Bakan Ceyhun Bayramov, bölgedeki mevcut durum, ülkemizin kurtarılan topraklarında yürütülen restorasyon ve imar çalışmaları ile barış girişimleri hakkında karşı tarafa detaylı bilgi verdi. Bölgeye ilk kez organizasyon düzenlendi. Ülkemizin sergilediği bu duruşa rağmen işgal ve çatışmalar sırasında eylemsizlik sergileyen bir takım uluslararası kuruluşların mevcut normalleşme gündemini baltaladığı kaydedildi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin ülkemize karşı attığı son adımı da bu çifte standartların bir başka göstergesi olarak değerlendirdiğimiz dikkatimize sunuldu.

 

 

 

Genel Sekreter Martin Chungong, ülkemize yapacağı bir sonraki ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Parlamentolararası Birliğin Azerbaycan ile işbirliğinin daha da geliştirilmesiyle ilgilendiğini söyledi. Bu yıl COP29’a ev sahipliği yapacak olan Azerbaycan’ın başarılı başkanlığına güvendiğini ifade eden Genel Sekreter, söz konusu etkinliğin organizasyonu konusunda önceki başkanlıklarla yakın temaslarda bulunulmasının Azerbaycan’ın yapılan çalışmalara sistematik yaklaşımını gösterdiğini söyledi.

 

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular hakkında detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://www.mfa.gov.az/az/news/no03924

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.