Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C
Profesyonel Emlak

ALZAYMIR HASTLALARINA PİYANO EĞİTİMİYLE HAFIZA JİMNASTİĞİ!

ALZAYMIR HASTLALARINA PİYANO EĞİTİMİYLE HAFIZA JİMNASTİĞİ!

ALZAYMIR HASTLALARINA PİYANO EĞİTİMİYLE HAFIZA JİMNASTİĞİ!

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Moral Evi’nde tedavi gören alzaymır hastaları, piyano eğitimi alarak hafıza jimnastiği yapıyor, unutkanlık problemini müzik terapisiyle yavaşlatıyor.

 

GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Moral Evi, verdiği piyano eğitimiyle danışanlarına keyifli bir terapi hizmeti sunuyor ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen alzaymırın ilerlemesinin önüne geçiliyor.

 

Moral Evi’nde düzenlenen müzikli terapilerin yanı sıra iş-uğraş atölyesi, akıl ve zekâ oyunları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, psikolojik destek, moral motivasyon çalışmaları gibi aktivitelerle de danışanların günlük sosyalleşme ve tedavi ihtiyacı sağlanıyor.

 

ENSTRÜMAN EĞİTİMİ, ALZAYMIRA KARŞI EN İYİ TERAPİLERDEN BİRİ

 

Danışanlar için hazırlanan piyano eğitimi hakkında konuşan Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, eskiden bilinen, dinlenen şarkıların hastalarda eski hatıraları anımsamayı sağladığına dair çalışmaların mevcut olduğunu belirterek, “Bizim danışanlarımız genel itibariyle birinci ve ikinci evre alzaymır hastalarından oluşuyor. Müzik, danışanlarımızı buluşturduğumuz terapi yöntemlerinden sadece biri. Ancak en önemlilerinden de birisi. Müzikli terapiyle ileri evre alzaymır hastalarına bile tekrar bazı şeyleri kazandırmak ve öğretmek mümkün. Dolayısıyla enstrüman çalmayı bilen bir alzaymır hastasının yapacağı hafıza jimnastiği çok daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.